Skoči na glavno vsebino

Dogodek v poklon vseslovenskemu dnevu petja s srci

»Naj ljubezen združi vse ljudi«

V sredo, 8. maja, so se takoj po drugi šolski uri v prvem nadstropju OŠ Jurija Vege zbrali otroci vrtca in šole, ki so vključeni v pevski zbor, in hodnik napolnili skoraj do zadnjega kotička. Pod vodstvom zborovodkinj Nastje Grad, Barbare Fale in Petre Štefan so pripravili pevski dogodek v poklon dnevu vseslovenskega petja s srci, ki ga obeležujemo 23. aprila.

Otroci, vseh je bilo skupaj približno 250, so najprej zapeli Zdravljico. Program so nadaljevali vrtčevski otroci, ki so izvedli himno Vrtec, sončni gaj. Sledila je himna OŠ Jurija Vege Mi smo Vega, mi smo mega. Občinstvo, v katerem sta bili tudi ravnateljica in pomočnica ravnateljice, je sodelovalo pri petju, predvsem pa so bili otroci navdušeni, ko je vzela v roke mikrofon učiteljica Andreja Mandeljc, ki je ob spremljavi Nastje na klavirju, Romance in Petre na kitari in Jerneje na flavti zapela pesem Naj ljubezen združi vse ljudi. Slišali smo še Kekčevo pesem in venček ljudskih in ponarodelih pesmi. Petje otrok so z instrumenti spremljale učiteljice in vzgojiteljice in prav vsaki pesmi je sledilo navdušenje sodelujočih in gledalcev. Peli niso samo učenci in učiteljice, peli so vsi, tudi gledalci, med katerimi je bilo največ učencev razredne stopnje.

Vsem, ki so ta dogodek pripravili in ga pomagali izvesti, hvala za res lep dogodek, ki je popestril običajen šolski dan.

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost