Skoči na glavno vsebino

Učence od prvega do devetega razreda Osnovne šole Jurija Vege, ki so letos opravili bralno značko, je v ponedeljek, 6. 5., obiskala pisateljica otroških in mladinskih knjig Maša Ogrizek.

Učencem matične šole so se v mali športni dvorni pridružili tudi učenci podružnične šole Vrhpolje in skupaj z učiteljico Bernardo Mal so prisluhnili zanimivi gostji, še pred tem pa so si zaslužili velik aplavz za pridno branje. Pisateljica je učencem predstavila nekatera svoja dela in like, ki v njih nastopajo. Mlajše učence so še posebno pritegnili stripi z živalskimi liki, ki nastopajo v delih Luka iz bloka in Koko Dajsa v mestu. Starejši učenci pa so zdaj lahko v živo spoznali pisateljico Lisičje lune, ene od knjig, ki so jo letos brali tekmovalci za Cankarjevo priznanje, za katero je avtorica leta 2022 prejela nagrado večernica za najboljše otroško ali mladinsko literarno delo minulega leta. Mlade bralce je pozdravila in jim čestitala tudi ravnateljica Suzana Cvirn Guček ter jim zaželela obilo užitkov ob branju tudi v naslednjih letih, poseben aplavz pa so si prislužili zlati bralni značkarji, učenci, ki so bralno značko pridno opravljali vseh devet let, to so letos Nika Vidic, Veronika Levačič in Lovro Primc. Ob zaključku prestavitve je bil čas še za vprašanja učencev, ki so se zelo dobro odrezali.

Vsem učencem iskreno čestitamo in upamo, da bodo tudi naslednje šolsko leto pridno brali in se zbrali v vsaj tako velikem številu.

Besedilo: Brigita Gorjup

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost