Skoči na glavno vsebino

Novoletni koncert pevskih zborov OŠ Jurija Vege Moravče

»Glasba, to je jezik, ki ga razume vsak …«

V torek, 12. decembra 2023, zvečer je na Osnovni šoli Jurija Vege potekal tradicionalni novoletni koncert pevskih zborov, tokrat prvič v novi dvorani Primoža Peterke. Obiskovalce je v športni dvorani pričakalo pravo decembrsko vzdušje, glasba pa je bila tista, ki je prisotne ponesla v božični čas, svet snežakov, snežink, angelov, jelenčka Rudolfa, Božička in dedka Mraza ter zimskih radosti.

Vznemirjenje pred prireditvijo je bilo veliko. Treba je bilo pripraviti dvorano, poskrbeti za okrasitev, ozvočenje, osvetlitev in še kaj … Izzivov je bilo res veliko. Toda vse skrbi so bile odveč. Ko je okrog 350 gledalcev napolnilo tribune in sedeže v praznično okrašeni dvorani in se je novoletni koncert s prvimi takti pesmi Jingle Bells začel, je glavno vlogo prevzela glasba.

Koncert sta povezovali učenki Ana Vavpetič in Bina Mlekuž. Po uvodnem nagovoru sta pred mikrofon povabili gospo ravnateljico Suzano Cvirn Guček, ki je poudarila, da je glasba tista, ki nas povezuje. Vsem obiskovalcem je zaželela lep večer in nadaljevanje decembrskega dogajanja. Nato so sledili nastopi vseh zborčkov matične šole in podružnične šole, pri čemer je sodelovalo skoraj 200 učencev.

Koncert je začel Mali zborček pod vodstvom Barbare Fale, ki je v pesmih prepeval o prvem snegu, pojočih snežakih in jelenčku Rudolfu. Program je nadaljeval Otroški pevski zbor z zborovodkinjo Nastjo Grad, ki je zapel pesmi Moja tiha želja, Skupaj z mano poj, Želimo vam srečen praznik, skupaj s Pojočimi čebelicami iz Podružnične šole Vrhpolje pa še Sankaško polko, ki je dvignila občinstvo na noge. Zborček Pojoče čebelice je nadaljeval s pesmimi Snežinke, Zimsko veselje in Za božič kot otrok, potem je bil na vrsti še Mladinski pevski zbor s pesmimi Santa Claus Is Coming To Town, Preproga božičnega dne in Cel svet imaš na dlani.  

Letošnji novoletni koncert je znova pokazal, kako dobri pevci in glasbeniki so učenci moravške šole. Svoje delo so odlično opravile tudi solistke Katarina Grad na klavirju, Laura Pukl na flavti, Neža Fale na violini in Anja Pirnat na flavti ter pevka Sara Cerar. Zlasti je obiskovalce koncerta navdušila glasbena točka z lončki (The Cup Song), ki so jo skupaj izvedli učenci izbirnega predmeta Ansambelska igra in pevci Mladinskega pevskega zbora. Praznična prireditev se je zaključila s pesmijo Feliz Navidad in z željami po lepih praznikih. Ura dobre glasbe in druženja je tako minila, kot bi mignil.

Vsem sodelujočim gre zahvala za odlično opravljeno delo in vložen trud, predvsem zborovodkinjama Barbari Fale in Nastji Grad ter pianistu Tomažu Pirnatu, koordinatorki Andreji Vavpetič, Gregorju Ivanšku za ozvočenje, Joži Zaveršnik za okrasitev dvorane in Andreji Balon za vezno besedilo. Začeli smo z verzom iz pesmi Skupaj z mano poj, naj se z verzom tudi konča: »Glasba, to je jezik, ki ga razume vsak, skupaj z mano glasba je vodnica, k miru vodi naš korak.«

Simona Vidic

foto Martina Razoršek

Nekaj izjav obiskovalcev:

»Predvsem nam je bilo všeč to, da smo lahko videli nastopati naše otroke.«

»Zelo sem bila vesela, da sem lahko nastopala v novi telovadnici.«

»Uživali smo v nastopu otroških zborčkov ter se srečali s prijatelji in znanci.«

»Všeč nam je bilo VSE!«

»Na koncert smo prišli zaradi hčere, ki je nastopala v zborčku, zanimalo pa nas je tudi, kako bo zvenela pesem v novi dvorani. In smo navdušeni! Vzdušje v dvorani je bilo čisto pravo – praznično. Zelo smo uživali.«

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost