Skoči na glavno vsebino

Z učenci 2. razreda že nekaj let večinoma v poznojesenskem času odhajamo na dvodnevne tabore v okviru Centra šolskih in obšolskih dejavnosti in tako smo tudi letos dočakali ta težko pričakovani dan, dan odhoda na tabor.

V sredo, 29. novembra 2023, smo se vsi nestrpni odpravili na vožnjo z avtobusom proti CŠOD Prvine. Že takoj po prihodu v CŠOD smo se okrepčali s kosilom, se razdelili po sobah in pričeli z različnimi aktivnostmi.

Tako smo že prvi dan spoznali okolico doma, opazovali naravo v okolici doma in se učili opazovati vreme ter izdelali vetrovčke. Dan smo zaokrožili s pevskimi in plesnimi nastopi ob tabornem Prvinskem ognju. Drugi dan smo se zbudili v zasneženo jutro in pot nas je vodila na Čemšeniško planino. Pot je bila naporna, vendar posebno doživetje za vse nas. V dom smo se vračali nasmejani in zardelih lic. V popoldanskem času smo imeli kuharsko delavnico, med katero smo pripravili vse potrebno za večerjo. Tokrat sta bili obara in jabolčna pita izpod rok naših mladih kuharjev še posebej okusni. Preostanek popoldneva je  bila namenjen ustvarjanju zapestnic, večer pa kvizu in tudi plesu. Zadnji dan je bil namenjen Veliki srednjeveški igri in spoznavanju življenja v preteklosti.

Ti trije dnevi so hitro minili in prinesli so nam nova znanja in izkušnje, stkale so se nove vezi in se krepile delovne navade. To so bili dnevi, ko smo drugošolci stopili stopničko višje v samostojnosti.  

 

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost