Skoči na glavno vsebino
  • 4. in 5. razred si ogleda predstavo Peter pan …

V mesecu marcu smo na POŠ Vrhpolje imeli kar nekaj kulturnih in športnih dni. Na začetku marca so se učenci 4. in 5. razredov odpravili na ogled dramske predstave Peter Pan v Lutkovno gledališče Ljubljana. V tej predstavi so nastopali samo tri igralke in štirje igralci, vendar so v celotni predstavi preigrali kar 20 različnih vlog. Skupaj z učenci matične šole, smo ob interaktivni predstavi stopili v pravljični svet Petra Pana in doživeli zgodbo na zanimiv in drugačen način.

  • Po Vegovi poti …

Marca pa je potekal tudi občinski praznik in sicer rojstvo našega najbolj znanega matematika, plemiča, topniškega častnika in meteorologa Jurija Vege. V četrtek, 23.3., smo se vsi učenci podružnične šole odpravili na pohodni športni dan po spominski poti Jurija Vege – poti po kateri se je Vega vračal kot otrok domov v Zagorico iz nedeljske šole in verouka. Športni dan smo začeli izpred šole in se peš odpravili proti gradu Tuštanj, kjer smo se priključili uradni smeri Vegove poti. Po Vegovi poti so postavljene spominske table, ki opisujejo delo in življenje Jurija Vege. Pot pa označuje tudi znak π, katerega je Vega izračunal na 140 decimalk in postavil tedanji (l. 1789) svetovni rekord. Pot smo nadaljevali mimo gradu Tuštanj, proti Spodnji Javoršici in naredili prvi postanek za malico pri stari kmečki hiši pri Bovonu. Po kratkem okrepčilu smo pot nadaljevali mimo kužnega znamenja in se spustili proti Križevski vasi, pri cerkvi Sv. Križa zavili desno in tako prišli do našega cilja – rojstne hiše Jurija Vege. Po krajšem premoru pred rojstno hišo, smo se odpravili nazaj proti šoli in tam uspešno zaključili naš športni dan.

  • Spuščanje gregorčkov …

Naslednji dan, po uspešno opravljenem pohodu po Vegovi poti, pa smo se zadnji dve šolski uri odpravili proti Rači k Mohorjevem mlinu. Tam so učenci spustili svoje gregorčke, ki so jih izdelali ob prazniku Gregorjevo, ki ga sicer praznujemo 12. marca. Skupaj z učenci pa smo ga obeležili malo kasneje. Učenci so že prej v podaljšanem bivanju izdelali svoje gregorčke in jih okrasili, ter jih spustili po reki.  Tako so spoznali običaj ob tem prazniku in se hkrati ob tem sprostili in uživali ob rezultatih svojega dela.

  • Pozdrav pomladi …

No description available.
Mesec marec pa smo zaključili s prireditvijo Pozdrav pomladi, ki je potekala v četrtek, 30. 3., v gasilskem domu na Vrhpoljah, ki smo ga organizirali v sodelovanju z Rdečim križem. Ob nabito polni dvorani so učenci z različnimi pevskimi in plesnimi točkami, pokazali rezultat svojega dela in priprav pod okriljem svojih učiteljic. Prav tako pa nas je dramski krožek navdušil s kratko dramsko uprizoritvijo Pikapolonica in pike. Po končani prireditvi pa so lahko gledalci in nastopajoči uživali ob pogostitvi, ki jo je pripravil Rdeči križ.

Tako smo vsi uspešno zaključili mesec marec in pozdravili prihod pomladi, ki nam prinaša več sončnih in toplih dni, ki jih bomo lahko preživeli zunaj na svežem zraku.  

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost