Skoči na glavno vsebino

LE URNO POT POD NOGE- CILJ JE NA VRHU LIMBARSKE GORE

(projektna naloga)

Z letošnjo temo festivala Turizmu pomaga lastna glava smo bili postavljeni pred izziv, katero športno prireditev v našem kraju bi predstavili. Naša Moravška dolina namreč ni ravno bogata s športnimi prireditvami, čeprav njeno naravno okolje kar kliče po različnih gibalnih aktivnostih. Tako smo po tehtnem premisleku sklenili, da najbolj odmevno športno prireditev v našem kraju, to je namreč Tek na Limbarsko goro, analiziramo, predstavimo in obogatimo z idejami, kako bi postala to prireditev, ki bi poleg tekačev iz vse Slovenije pritegnila tudi populacijo vseh starosti.

Prireditev smo poimenovali: Le urno pot pod noge, cilj je na vrhu Limbarske gore. Z naslovom želimo povedati, da je prireditev namenjena prav vsem, bolj zagretim, pa tudi občasnim rekreativcem in tistim, ki želijo preživeti dan v naravi na zabaven način.

Vzporedno z že uveljavljenim tekom je nastala tudi ideja o zabavni rekreativni poti, na kateri si lahko na 10. kontrolnih točkah razgibamo telo, dušo pa nahranimo s hojo po prijetnih in lepih naravnih poteh. V naslednjih straneh si lahko podrobneje ogledate, kaj vse bi vam omenjena prireditev ponujala.

Naše mnenje je, da bi se prireditev lahko udejanjila tudi v praksi. Vabljeni, da si preberete in ogledate, kaj vas bo pričakalo na poti do vrha Limbarske gore.

Učenci turističnega krožka ter mentorici Alenka Tominšek in Joži Zaveršnik

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost