Skoči na glavno vsebino

Informativni dnevi so v skladu s šolskim koledarjem predvideni za:

–          petek, 11. februarja 2022, ob 9. in 15. uri, ter

–          soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri.

Učenci, ki letos končujejo osnovnošolsko obveznost, bodo namesto pouka imeli možnost sodelovanja na informativnih dnevih, v okviru katerih si bodo pridobili informacije o vpisu.

Glede na epidemiološko situacijo tudi v tem šolskem letu izvedba informativnih dni na šolah ne bo mogoča, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Vsem svetujem:

–          da si dobro pogledate spletne strani šol, v katere se želi posameznik vpisati oziroma ga zanimajo.

–          Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

bo predvidoma zadnji teden v januarju 2022 oziroma v začetku februarja objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani. Navedena tabela bo vključevala tudi informacije, na kakšen način bodo posamezne šole izvedle informativne dneve.

Informacijo pripravila mag. Nika Cerar, univ. dipl. psih.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost