Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. 3. 2021, je OŠ Jurija Vege Moravče gostila srečanje medobčinskega otroškega parlamenta pod okriljem Zveze prijateljev mladine Domžale. Če smo bili v prejšnjih letih vajeni, da smo se z ostalimi šolami bivše domžalske občine srečali v živo, na eni izmed šol, je bilo tokrat zaradi epidemije koronavirusa drugače. Videli smo se le preko ekranov, saj je srečanje potekalo v aplikaciji Zoom.

A to ni pokvarilo veselja učencev ob možnosti stika in izmenjavi mnenj z vrstniki. Debata je tekla o poklicni prihodnosti, predvsem smo se osredotočili na vpliv covida pri izbiri poklica ter na veščine, ki so jih učenci pridobili v času šolanja na daljavo. Ugotovili smo, da smo se v tem času veliko naučili in razvili ter pridobili kompetence, ki nam bodo v poklicu in nasploh v življenju velikokrat prišle prav. Poleg tega, da bolje obvladamo računalnik, so učenci ugotovili, da so postali bolj samostojni, odgovorni, naučili so se delati v skupini ter si razporejati čas. Okrepilo se je zavedanje o  pomenu šole in izobrazbe, socialnih stikov, skrbi za zdravje ter začeli so bolj ceniti naravo, ki jim je omogočila gibanje in odmik od računalnika.

Po debati in poročanju o ugotovitvah in spoznanjih je na zvedava vprašanja učencev in učenk odgovarjala gostja, Lucija Vrankar, bivša učenka moravške šole, ki jo mnogi poznajo tudi pod imenom LucyTime, kot vlogerko in uporabnico aplikacije Tik-tok. Poleg ustvarjanja video vsebin je Lucija stevardesa v Dubaju, po izobrazbi pa je vzgojiteljica, zato je bila primerna gostja, saj je učencem lahko veliko povedala o različnih poklicih in o tem, kaj je pomembno, ko se odločamo za nadaljnje šolanje in izbiro poklica.

Kljub temu, da se nam letos ni uspelo videti v živo, smo vseeno zadovoljni in veseli, da smo uspeli izpeljati medobčinsko srečanje ter učencem različnih šol omogočiti, da so lahko izmenjali svoje izkušnje in mnenja.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Mentorici otoškega parlamenta na OŠ Jurija Vege Moravče
Jana Keržan in Sanja Podgornik

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost