Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

zopet se je osnovnošolska pot zaključila za eno generacijo otrok. Doživela je veliko klasičnih stvari, pa tudi nekaj zelo netipičnih, kot je bil na primer pouk na daljavo.

Nismo želeli zaključiti samo s podelitvijo spričeval, zato smo skupaj z učenci pripravili slovesen zaključek. Zadišalo je po pravi valeti, samo nekaj več pozornosti smo namenili varnostnim ukrepom, manj ljudi smo spustili v telovadnico, odpadel je tradicionalni ples. Zato pa so nam učenci postregli s posnetki, v katerih so se predstavili, z razredno sliko, ki jih predstavlja, povedali smo si spodbudne besede in se zahvalili drug drugemu. Generacijo je poleg ravnatelja nagovoril tudi župan občine Moravče, dr. Milan Balažic, in odločno povedal, da Moravče še veliko pričakujejo od njih.

Po klasičnem delu smo se lahko pogostili in uživali ob mojstrovinah barmana Bogdana Deželaka, se posladkali s torticami Slaščičarne Lenček in potešili lakoto s kanapeji Gostinstva Femec. To je bilo za učence nova učna izkušnja druženja.

Letos smo zaključili drugače kot druga leta, pa vendar pestro in lepo, tudi obleke in pričeske mnogih so bile zelo slovesne. Za dodatno popestritev je poskrbel Simon Burja, ki je slovesno mladost neštetokrat prijazno ovekovečil v fotografiji, za kar smo mu zares hvaležni.

Danes smo učencem podelili spričevala za uspešno opravljene osnovnošolske obveznosti in jim zaželeli, da ne pozabijo na Osnovno šolo Jurija Vege. Mnogi nas obiščejo po koncu osnovne šole, ker opravijo pri nas prakso, ker vpišejo svoje otroke v moravški vrtec in šolo ali pa ker samo radi kot krajani sodelujejo z nami, včasih nas obiščejo, da obudijo kakšen spomin. Mislim, da smo vsi lahko ponosni, da je vsem uspelo. Uspešen nov začetek jim je v imenu Občine zaželel podžupan Občine Moravče, g. Marko Kladnik.

Vsem učencem želimo, da ne pozabijo na stkana prijateljstva in da se znajo tudi varno in dostojno poveseliti ob mejnikih v zasebnem okolju. Vsem staršem želimo ob tem veliko potrpežljivosti in starševske modrosti.

Vsekakor z veseljem in pogumom zremo v prihodnost. Učenci in starši zato, ker je vsak konec nov začetek in ni razloga, da bi se bali novih izzivov. Učitelji in drugi zaposleni pa zato, ker na naša vrata že trkajo novi otroci, ki se nam bodo priključili v vrtcu in šoli.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo srečno in uspešno tudi pri nadaljnjem šolanju.

 

Vodstvo, razredniki 9. razredov in vsi zaposleni zavoda

(Skupno 1.037 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost