Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

po številnih tednih in mesecih smo danes začeli »na polno« v klasični obliki, v vrtec je po presoji staršev vključenih večina otrok, v šoli poteka pouk za vse razrede.

Z začetkom klasičnega dela se precej varnostnih ukrepov sprošča, saj smo prostorsko, organizacijsko in kadrovsko zamejeni. Še vedno pa se zavedamo, da na nas preži potencialen ponoven izbruh okužbe, zato je naše delo kombinacija želenega ter možnega in smiselnega.

Želimo si prehajanja na tisto, kar je razumljeno kot normalno, vseeno pa se učimo in pripravljamo tudi za naprej, če bi bila potreba po ponovitvi prilagoditev pouka. V tem času smo večkrat dopolnili oblike in metode dela, načine oddaje nalog, sodelovanja z učenci, sodelovanja s starši … Pri nadaljnjih prilagoditvah nam lahko pomagate tako, da svoja mnenja in predloge sporočate razrednikom in predstavnikom staršev v Svetu staršev.

Pouk na daljavo je bil izziv, zagotovo. Za vse – za učence, učitelje, starše. Preizkus potrpljenja in vložek dodatne energije. Skušali smo podajati ravno prav zadolžitev, dodatne zadolžitve za vse, ki so zmogli, ohranjati stik z učenci in starši prek tedenskih obvestil, klicev, videokonferenc. Zlasti pozorni smo bili, da nam kateri učenec ne »odtava« in si ne privošči večmesečnega oddiha.

Hvaležni smo staršem, ki ste razumeli, da se ta čas šolanje odvija naprej in ste vlagali napor v motiviranje svojih sinov in hčerk, pomagali pri tehnični in organizacijski izvedbi. Hvaležni smo vsem učencem, ki so razumeli svoje zadolžitve in specifiko časa, niso obupali in so se trudili, ter vsem zaposlenim, ki so iskali izboljšave izvedb, se mnogo naučili in preizkusili.

V tem času smo bili vsi precej učenci in precej učitelji.

Vsem želimo, da nas specifika časa ne bi osebno prizadela, da bi ohranili statuse, standard, zdravje, znali skrbeti drug za drugega ter da bi dočakali umirjen zaključek šolskega leta.

Lepo vas pozdravljamo.

Vodstvo in zaposleni

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost