Skoči na glavno vsebino

Učenci OŠ Jurija Vege Moravče smo se v soboto popoldne podali na izlet v Pariz in Bruselj. Pot v Francijo nas je peljala skozi Avstrijo in Nemčijo. Tako smo že zgodaj zjutraj stali pred Disneylandom, za katerega smo si vzeli  kar cel dan. Spoznali smo glavne Disneyjeve junake, preizkusili veliko zanimivih voženj in se utrujeni ter polni lepih spominov nastanili v hotelu.

Naslednji dan smo že v zgodnjih jutranjih urah zagledali Slavolok zmage in kmalu tudi Eifflov stolp na katerega smo se tudi povzpeli. Nato smo naš ogled Pariza nadaljevali z vožnjo po Seni, kjer smo si od daleč ogledali tudi manjšo različico Kipa svobode. Po vožnji pa smo se spet podali v mesto. Ogledali smo si katedralo Notre Dame, Latinsko četrt, mestno hišo in že je bil čas za kosilo. Po kosilu smo se sprehodili do Louvra in se odpravili na podzemno železnico ter se še malo sprehodili po ulicah. Še prekmalu je napočil čas, ko smo se morali vrniti na avtobus in zapustiti Pariz, saj smo se podali še v Belgijo. Pozno zvečer smo se zopet nastanili v hotelu in hitro zaspali.

Prišel je zadnji dan našega izleta, a še vedno smo si morali ogledati veliko stvari v Bruslju. Najprej smo si ogledali zgradbe Evropske Unije. Nato smo se sprehodili skozi park do kraljeve palače. Ogledali smo si še znamenito mestno hišo na glavnem trgu in eno glavnih znamenitosti Bruslja: kip dečka ki lula. Za kosilo  smo si privoščili belgijske vaflje in se odpravili proti zadnji znamenitosti. Ogledali smo si še katedralo, se tudi odpravili vanjo, nato pa nas je avtobus odpeljal proti letališču. Sledil je polet v Slovenijo in prevoz v Moravče.

Vsi učenci smo v tem izletu uživali in se tudi nekaj naučili, prav vsi pa si bomo ta izlet zapomnili za vedno.

Nika Bizilj, 8.a

(Skupno 479 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost