Skoči na glavno vsebino

V torek 20. 3. so se francoski učenci malo bolj zgodaj odpravili od šole na izlet na Gorenjsko. Najprej smo se zapeljali do Bleda, kjer so se razveselili snega na tleh in so ga morali takoj preizkusiti. Prišli smo do jezera, ki jim je bil zelo všeč in so priložnost takoj izkoristili za fotografiranje. Nato smo se odpravili na blejsko specialiteto – kremne rezine. Po tej sladici so se še malo razgledali in kupili kakšen spominek, vseskozi pa je bilo očitno, da jim je bil sneg v velik užitek – kepanja in veselja na snegu ni bilo videti konca. Nato pa smo šli nazaj na avtobus in se odpeljali proti Bohinju. Med potjo so lahko slišali nekaj informacij o Gorenjski, o Triglavskem narodnem parku in Triglavu. Ob Bohinjskem jezeru smo se zapeljali naprej do postaje žičnice in se kmalu odpeljali z njo na Vogel. Žal razgleda nismo imeli, ker je bil vrh zavit v meglo in oblake. Vendar pa temperature niso bile tako nizke kot zjutraj – le še -2 stopinji. Tam so si izposodili sanke in se podali na sankališče.
Po sankanju smo se vrnili nazaj do avtobusa in se odpeljali v Moravče. Točno ob predvideni uri smo prispeli do šole in kulturnega doma, kjer so jih že čakali slovenski vrstniki in in pice, ki so jih skupaj s svojimi kolegi z veseljem zaužili.
Ob 15. uri je prišel med nas slovenski igralec g. Jure Ivanušič in učenci so v skupinah izvedli svoje dramske nastope. G. Jure pa jim je predlagal še kakšno izboljšavo. Po daljših vajah so nato odšli domov. G. Jure Ivanušič je vse učence zelo pohvalil, da so zelo dobro odigrali in sploh mu je bila tudi ideja takšne predstave zelo všeč.

Simon Zalar

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost