Skoči na glavno vsebino

6.5.2015 sem se s Katarino Sušnik, ki je bila fotografinja, udeležila ex tempora na temo VODA V VSEH OBLIKAH IN BARVAH, ki ga že 19. leto organizira OŠ Jurija Vege Moravče. Organizatorka in idejni vodja je profesorica likovne umetnosti na naši šoli Inge Ivartnik.

 Letos se ga je udeležilo kar 90 nadarjenih umetnikov in 26 mentorjev iz 26 šol iz Slovenije, dela pa so bila poslana tudi iz tujine in sicer za enkrat 11 šol iz 7. držav. Ker je bila tema letošnja ex tempora povezana z vodo je vse skupaj potekalo ob ribnikih v Zalogu pri Moravčah.

Zbor je bil ob 8.30. Sledil je uvodni govor ravnateljice Nuše Pohlin Schwarzbart, učiteljica Inge je podala praktične informacije, udeležence pa je nagovoril predstavnik ribiške družine Moravče. Sledilo je še uvodno fotografiranje, nato se je delo začelo. Udeleženci so si poiskali primeren kotiček za ustvarjanje, se odločili kaj bodo narisali oz. naslikali, na koncu pa so slike izpadle odlično saj domišljija ni imela meja. Seveda pa so k temu veliko pripomogli mentorji, ki so otrokom pomagali in jih vspodbujali. Nekateri smo skozi cel dan lahko v ribnikih opazovali labode in druge živali. 

Med ustvarjanjem sem nekaj udeležencev prosila za kratko izjavo. 

»Zelo mi je všeč ta tema, ker sem že od malega občudovala vodo, ter voda je tudi zelo pomemben dal narave.« Ajda Pajnič 14 let

»Dobro mi je, ker nimamo pouka in da lahko ustvarjamo v naravi, ter da lahko narišem kar mi je všeč.« Sara Klavžar 14 let

»Jaz sem tukaj prvič in mi je zelo všeč, da lahko rišemo v naravi.« Urška Komatar 14 let

»Všeč mi je ker lahko rišemo vodo.« Samra Begič 8 let

»Zelo mi je lepo risati tukaj in ničesar ne bi spremenil.« Jan Begič 23 let

No ja, tole so mi povedali, meni osebno pa je bilo najbolj všeč da so ustvarjali v naravi. Čeprav je bila to moja prva udeležba ex temporu, kjer sem bila v vlogi novinarke in fotografinje, verjamem, da ni bilo moje zadnje. 

Vita Marija Orehek

 

Utrinke si lahko ogledate v spodnjih fotogalerijah (FOTO: Katarina Sušnik in Vita Orehek)

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost