Skoči na glavno vsebino

lipicanecDesa Muck: Nebo v očesu lipicanca

Bliža se slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, pred katerim imamo po navadi v šoli bralno uro, pri kateri vsi učenci in zaposleni na šoli beremo. Če ne veste, kaj bi si med to uro prebrali vam priporočam knjigo Nebo v očesu lipicanca avtorice Dese Muck.

Knjiga govori o treh najstnikih, vsakemu s svojo zgodbo, ki se srečajo v Lipici. Almira, begunka iz Bosne, nekoliko trmasta in uporniška najstnica pobegne iz Lipice k teti v Ljubljano, a se kmalu zaradi nepričakovanih zapletov vrne in kljub temu, da je Lipica kraj za kmete, začne tam uživati. Aljaž, domačin, se naveliča ukazovanja svojega očeta in gre s prijatelji na morje, nato pa se preseli v Ljubljano, iz katere se po nekaj mesecih vrne zaradi žrebička Miška. Medea, italijanka, pa z materjo potuje iz enega kraja v drugega. Zdi se ji, da je Lipica popolna in ko jo mati odpelje v Nemčijo se na svoj osemnajsti rojstni dan upre in se z vlakom vrne. Zaposli se kot hlevarka, trenerka, natakarica, vse samo za to, da bi lahko kupila konja, Angela.

Zakaj se Almira vrne in kaj počne potem? Kdo je ta Miško, ki je očaral Aljaža in kdo je poleg njega še našel mesto v njegovem srcu? Kdo pa je ta Medea?

No, če boste želeli izvedeti odgovore na ta vprašanja si v roke vzemite knjigo in kmalu vam bo postalo jasno, da zaradi živali postanemo boljši ljudje.

Anja

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost