Skoči na glavno vsebino

JAZ SEM DEŽNIK

JAZ SEM DEŽNIK, MOKER, VIJOLIČEN IN PRIJAZEN. POMAGAM OTROKOM V DEŽJU, ZATO ME IMAJO VSI OTROCI RADI. RADI TUDI SKAČEJO Z MANO PO LUŽAH. ZADOVOLJEN SEM, KER ME IMAJO VSI OTROCI RADI.

ALENKA RAVNIKAR 2. A

 

DEŽNIK S ČRTAMI

JAZ SEM DEŽNIK S ČRTAMI. IZDELALI SO ME V TOVARNI POKRIVAL. PODARILI BI ME BOŽIČKU, DA BI ME DAL ZA DARILO. TAKO SE JE TUDI ZGODILO. SREČO SEM IMELA, DA SEM SE LAHKO PELJALA S SANMI. DRUGO JUTRO SO ME ODPRLI IZ VELIKEGA PAKETA, V KATEREM SEM BILA. ZELO SEM BILA VESELA, KER SO SE OTROCI ZELO RAZVESELILI, KO SO ME ZAGLEDALI. LAHKO POČNEM, KAR HOČEM IN LAHKO SE IGRAM S ČEVLJI. UPORABLJAJO ME, KO SIJE SONCE ALI KO PADA DEŽ. MOJE ČRTE SO OTROKOM ZELO VŠEČ. KAR SI ZAŽELIM, TO TUDI DOBIM. LAHKO GREM POVSOD Z NJIMI IN TAKO SE IGRAMO IN ZABAVAMO VSE DNI.

LUCIJA VEHOVEC 2. A

 

JAZ SEM SENČNIK

JAZ SEM SENČNIK IN SEM NAREJEN ZATO, DA ŠČITIM PRED SONCEM. NEKEGA DNE PA SEM PRISTAL V MORJU. V VODI SEM BIL TOLIKO ČASA, DOKLER SE NISEM POTOPIL. TAM ME JE NAŠEL POTAPLJAČ. AMPAK TAKRAT GA JE POŽRLA GROMOZANSKA RIBA IN NAREDILA TAKO MOČAN VETER, DA ME JE ODPIHNILO NA POVRŠJE. TAM ME JE NAŠEL KUŽA REKS, KI ME JE ODVLEKEL K SVOJEMU DOMU. POSTAVILI SO ME VEN IN TISTO NOČ ME JE ODPIHNILO V GOZD. NAŠEL ME JE ZAJČEK. IZ MENE SI JE NAREDIL HIŠICO. PRIŠEL JE MEDVED IN S SVOJO ŠAPO UDARIL OBME IN ME JE ODPIHNILO V PUŠČAVO. TAM JE BILO ZELO VROČE IN VELIKO ŽIVALI. NAJPREJ SEM SREČAL ZEBRE IN REKEL: »SAJ STE NA CESTI!« ZEBRA JE ODGOVORILA: »JAZ ŽE NISEM NA CESTI. KAJ PA JE SPLOH CESTA?« IN ODŠLA. TAKRAT SEM ZAGLEDAL LEVA. »O, ŽIVIJO LEV!« ” ŽIVIJO SENČNIK! ŽE DOLGO NISEM JEDEL, ZATO TE BOM POŽRL.” IN RES, LEV ME JE POŽRL. OD TAKRAT IMAJO LEVI VELIK OVRATNIK.

JURE JENKO 2. A

 

JAZ SEM DEŽNIK

JAZ SEM DEŽNIK. OTROCI ME UPORABLJAJO, KO DEŽUJE ALI PA ME VZAMEJO S SEBOJ NA POČITNICE ZA SENČNIK. NEKOČ, KO SMO ODPOTOVALI NA MORJE, SO ME VZELI NA PLAŽO. POSTAVILI SO ME NA PESEK IN PRIŠEL JE VAL. ODNESEL ME JE ČEZ CEEEELO MORJE. BILO ME JE STRAH. POTEM SEM PRIPLAVAL NA KONEC MORJA. REKEL SEM SI. »UF, ŠE SREČA!« PRIŠEL SEM DO PUŠČAVE, NEKAJ SEM ZASLIŠAL. BIL JE DINOZAVER IN BILO JE VROČE KOT PRI NORCIH. PREMAGAL SEM GA S ŠPICO NA GLAVI. PRIPELJAL SEM SE NAZAJ NA PLAŽO. VPRAŠALI SO ME: »KJE SI PA BIL?« JAZ SEM ODGOVORIL:«AH, POZABITE.« ŠLI SMO DOMOV IN SMO ŽIVELI BREZ TEŽAV.

BLAŽ PIRNAT 2. A

 

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost