Skoči na glavno vsebino

POMLADANSKA AKCIJA ZBIRANJA PAPIRJA

Bravo učenci in malčki vrtca!
Veva, kako nestrpno ste čakali na rezultate zbiralne akcije. Gotovo ste zjutraj najprej preverili, na katerem mestu je vaš razred. Veseli sva , da smo zbrali dva skoraj čisto polna zabojnika  papirja, v katerega smo stlačili 15 ton in 800 kg papirja. Morava vas vse skupaj pohvaliti za skupen uspeh. Hkrati pa nam je narava  hvaležna, saj pomeni 15 ton papirja privarčevanih 255 dreves, ki jih ni potrebno posekati. Ohranili smo pravi mali gozdiček. In to ni naš prvi gozdiček, ampak jih je bilo že kar nekaj.
Iz naslednjih podatkov je razvidno, zakaj je zbiranje odpadnega papirja tako pomembno:  
–    za tono papirja je potrebno posekati 17 dreves
–    eno drevo lahko prečisti 25 kg onesnaženega zraka v enem letu
–    ena tona recikliranega papirja porabi 64% manj energije, 50% manj vode, za 74% zniža emisije nevarnih snovi v zrak
Sedaj pa k zmagovalcem. Največ papirja je zbral 7. b razred, razred, ki je ob vsaki naši akciji na vrhu najboljših. Čestitke 7. b razredu za zbranih 2138 kg papirja.  Drugo mesto je osvojil  6. b razred z 2014 kg papirja. Tretje mesto pa 7. a razred s 1354kg zbranega papirja. Čestitamo!
Še enkrat lahko pohvaliva prav vse učence, pohvala pa gre tudi staršem, saj brez staršev naša akcija ne bi bila tako uspešna.
Koordinatorici Ekošole se zahvaljujeva hišnikoma za pomoč in inovativnost pri tehtanju, ter učiteljem za razumevanje, ker je bil pouk nekoliko moten.

Koordinatorici ekošole:
Betka Gorjup Skok
Nada Osolnik

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost