Skoči na glavno vsebino

 

Na ogled postavili …


V mesecu decembru, ko se je bližal božični novoletni čas, smo tudi mi želeli prispevati k čarobnemu prazničnemu vzdušju. To je tudi čas, ko se spominjamo starih običajev.

V ta namen smo v šolskih vitrinah pripravili razstavo starih igrač in božičnih voščilnic, ki smo jih v zadnjih tednih pridno zbirali. V prvi vitrini smo postavili jaslice, obesili voščilnice ter jo dodatno okrasili z božičnimi motivi. Drugo vitrino smo namenili starim igračam, ki so si v svoji prikupnosti delale družbo in požele veliko občudovanja mimoidočih. V tretji vitrini smo predstavili države, ki so vključene v projekt. Večino razstavljenih izdelkov smo prejeli na srečanju na Poljskem. V četrti vitrini pa so na ogled izdelki učencev, ki so nastajali ob različnih aktivnostih na temo praznovanje božiča.

Razstava je pritegnila mnoge poglede otrok, učiteljev, staršev in naključnih obiskovalcev.

 

{youtube}a8mSjUOTiP8{/youtube}

 

Tudi na podružnični šoli Vrhpolje smo za starše in ostale udeležence pripravili razstavo starih igrač, starih voščilnic ter božičnih okraskov. Hkrati smo v razstavo vključili stare fotografije in družinska drevesa, ki smo jih izdelali pred projektnim obiskom na Poljskem. Ob tej priliki smo izvedli tudi prireditev in likovne delavnice za starše.

V prazničnem vzdušju smo skupaj preživeli čudovit večer!

 

{youtube}aJSjzeWZtnM{/youtube}

Francka Pačnik, razredničarka 1. r. POŠ Vrhpolje

 

 

 

(C) Andreja Vavpetič & Zdenka Wicher


(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost