Skoči na glavno vsebino

V sredo, 10. aprila 2024, je ob 14.00 in 17.30 v Osnovni šoli Domžale potekalo Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov, ki poteka v organizacij Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Domžale. Zapelo je 15 pevskih zborov iz različnih šol tega območja.

Na OŠ Jurija Vege delujejo kar štirje pevski zbori in vsi so sodelovali na tem srečanju. Vsak se je predstavil z eno ljudsko pesmijo in dvema avtorskima.

Prvi se je predstavil Otroški pevski zbor Pojoče čebelice, ki deluje na POŠ Vrhpolje. Zapeli so pesmi: Tri race, tri pure (Ljudska), Moje tace bi plesale (Vlasta Lokar Lavrenčič) in Srečala sem dimnikarja (Igor Podpečan).

Za njimi je zapel Mali zborček, pevski zbor naših prvošolcev. Zapeli so pesmi:  Ukradena putka (Ljudska), Šola (Vlasta Lokar Lavrenčič), Čokolada (Dominik Krt).

Pojoče čebelice in Mali zborček vodi zborovodkinja Barbara Fale, na nastopu pa je pevce na klavirju spremljala Nastja Grad.

Da se v Moravčah ni bati za pevce in pevke je zagotovo dokazal Otroški pevski zbor OŠ Jurija Vege. Bili so najštevilčnejši pevski zbor in oder OŠ Domžale je bil čisto premajhen zanje. Zapeli so pesmi: V dolinci prijetni (Slovenska ljudska), Skupaj z mano poj (slovensko besedilo: Katja Gruber), Otrok poje (Danilo Gorinšek).

Mladinski pevski zbor OŠ Jurija Vege je kot zadnji zastopal barve naše šole na območnem srečanju. Ljubezen do petja in do domovine se je nežno vila skozi njihove pesmi.
Zapeli so: Pastirče mlado (slovenska ljudska), Domovina (Ambrož Kvartič), You raise me up (Brendan Graham, Rolf Lovland).

Otroški in Mladinski pevski zbor OŠ Jurija Vege vodi zborovodkinja Nastja Grad. Na klavirju je pevce spremljal pianist Tomaž Pirnat, na kitari Andrej Rous Robida ter harmoniki Barbara Fale. Izkazali pa ste se tudi pevki mladinskega pevskega zbora Ana Vavpetič in Neža Fale. Pesem You raise me up je Ana spremljala na klavirju in Neža z violino.

Kot zadnji se je na odru predstavil Mladinski pevski zbor Limbar. Ta zbor sicer ni predstavljal «barv« naše šole, a v njem poje veliko naših učencev.  Pod vodstvom zborovodkinj Elizabete Pirnat in Patricije Štefan ter pianista Tomaža Pirnata so navdušili poslušalce.

Priredite je pokazala, da se na šolah zelo dobro neguje zborovsko petje. Posebej smo veseli, da je na naši šoli v pevske zbore vključenih skoraj 200 učencev. Ko zapojejo najmlajši, nam ob veselih pesmih poskoči srce. Ko pa zapojejo ubrano mladinci, nam zaigra duša. Naj pogosto doni in zveni lepa pesem ter njene lepe misli.

»Kdor poje, slabo ne misli.«

(Skupno 288 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost