Skoči na glavno vsebino

1. dan

Učenci so dopoldan srečno prispeli v  Rekreacijsko turistični center Jakec – Trije kralji, ki se nahaja na jugovzhodnem delu Velikega vrha, na najlepši strani Pohorja.

Osebje nas je zelo lepo sprejelo. Dom smo raziskali, se pogovorili o pravilih in nato imeli obilno kosilo.

Po krajšem počitku so se učenci podali na snežne strmine. Spoznali so se s pravili smučanja na smučišču, delovanju žicnice, imeli različne igre na snegu in imeli že prve ure smučanja. Za naše učence sta na voljo dve progi v dolžini 450 metrov.

Po počitku smo se odpravili na pohod z baklami. Prispeli smo do razgledne točke, ki je ponudila osupljiv razgled na Kot na Pohorje.

Po prihodu so učenci imeli večerjo, opravili šolske dejavnosti in imeli sproščen družaben večer.

2. dan

Topli sončni žarki in želje po nepozabnih  dogodivščinah so naše sestošolce spodbudile, da so se zgodaj zjutraj prebudili, pospravili svoje sobe in se na zajtrk podali.

Po zajtrku so se učenci namazali s sončno kremo, se preoblekli in na smučarske strmine odhiteli. Učenci so spoznavali različne smučarske tehnike. Tudi smučarji začetniki so uspešno opravili prve smučarske zavoje. Učenci so imeli na dopoldanski smuki na voljo tudi topli čaj.

Po številnih prevoženih kilometrih so se učenci podali na kosilo in zasluženi počitek.  Med počitkom so igrali namizne igre, se spoznavali in se navdušeno pogovarjali o smučarskih dogodivščinah.

Popoldne so učenci na bele strmine odrveli utrjevati doslej osvojeno znanje. 


Pred večerjo so učenci imeli šolske aktivnosti. Spoznavali so zimske športe,  discipline alpskega smučanja, dosežke naših smučarjev in ustvarjali tangram.

Po šolskih aktivnostih so se učenci razveselili, da imajo za večerjo pico in po slastni večerji nadaljevali večer z družabnimi igrami in sproščenim druženjem. Zvečer so veseli in utrujeni zaspali.

3. dan

Učenci so se zgodaj zjutraj prebudili v hladno in sočno jutro. Po zajtrku so zapeli in voščili rojstni dan učencu F.. Večina učencev se  je danes izkazala in svoje sobe zgledno pospravila, ostali bodo imeli priložnost v naslednjih dnevih.

Nato so se odpravili na smučanje. Vadili so zavoje, zaustavljanje in prevozili kar nekaj kilometrov. Na smučanju so imeli tudi krajši počitek s toplim čajem.

Po smučanju je bilo na vrsti kosilo. Navdušeni so bili, da je za kosilo pohan piščanec in pomfri. Nato so v sobe odhiteli pisati božičkovo pošto lepih želja svojim prijateljem in simpatijam.

Popoldne so se učenci podali na pohod do nove žičnice. Po prihodu v hotel so učenci imeli čas za družabne igre in druženje. Učenci, ki so si želeli, so odigrali večerno nogometno tekmo proti OŠ Dornava. Izid je bil napet, vendar so naši učenci zmagali z rezultatom 1:0. Učenci obeh šol so se pomerili tudi v streljanju penalov, kjer so bili za en gol boljši nasprotniki.

Po naporni nogometni tekmi so sledile šolske obveznosti, kjer so učenci spoznavali in razpravljali o pomenu gozda,
In utrjevali angleško besedišče.

Nato so učenci pojedli večerjo in se odpravili na igro bowlinga ali igrali družabne igre.  Sledil je nočni počitek. 

4. dan

Vetrovno in jasno vreme je zjutraj prebudilo naše učence. Po zajtrku so se odpravili na bele strmine.

Učenci so dopoldan utrjevali smučarsko tehniko za popoldansko tekmo. Med smučanjem so si privoščili odmor s toplim čajem in sladkim presenečenjem. Učitelji so med tem ocenjevali urejenost sob in ugotovili, da so učenci v primerjavi s prvim dnem zelo napredovali. Konkurenca za priznanja je bila zelo “huda”.

Opoldan je bil čas za kosilo. Po kosilu so učenci ustvarjali točko za večerni nastop in po počitku odhiteli povaditi zadnje zavoje pred tekmovanjem.

Po tekmovanju so učenci utrjevali nastop za večerno prireditev, pisali glasbeni seznam in na šolskih dejavnostih utrjevali matematične veščine.

Po večerji je sledil predstavitev točk, podelitev priznanj in večerni ples v pižamah.

Učitelji zimske šole v naravi čestitamo vsem učencem za izkazane veščine na belih strminah in vsem želimo praznike in srečno novo leto 2024!

(Skupno 2.045 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost