Skoči na glavno vsebino

V torek, 21. novembra 2023, smo se v telovadnici vrtca najprej zbrali predstavniki razredov. Skupaj smo pripravili prostor in pričakali dramsko skupino Podružnične osnovne šole Vrhpolje. S seboj so prinesli veliko škatel s kostumi in sceno in pošteno nas je že zanimalo, katero zgodbo nam bodo predstavili.

Telovadnico je naenkrat preplavila rumena barva – na prireditev so prišli naši prvošolci z ruticami. Z njimi so prišle njihove učiteljice in ga. ravnateljica. Vse zbrane sva Mateja in Lan pozdravila, odgrnila zaveso in vsi skupaj smo se preselili v vesolje k Zvezdici Zaspanki. Igrica nas je navdušila, saj so se igralci zares dobro vživeli v svoje vloge. Nagradili smo jih z močnim aplavzom.

Pozdravila in nagovorila nas je ga. Suzana Cvirn Guček, naša ravnateljica. Vse naše prvošolce smo pred uradnim sprejemom še preizkusili z vprašanji, ki pa zanje niso bila pretrd oreh. Odlično so se izkazali s svojimi odgovori in slavnostno zaprisegli, da bodo spoštovali našo šolo, vse ljudi v njej in s ponosom sodelovali v skupnosti učencev. Zasluženo so prejeli darilo, rezultat lanskega likovnega natečaja, ki ga je organizirala Šolska skupnost. Zmagovalna risba Mie Udovič krasi hrbtno stran majic, ki so jih prejeli vsi prvošolci in njihove učiteljice. Želimo si, da bi tudi na ta način gradili pripadnost NAŠI šoli. Prireditev smo zaključili v ritmih šolske himne in se v veselem vzdušju poslovili.

Mateja Kunavar, 6. c

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost