Skoči na glavno vsebino

Na podružnični šoli Vrhpolje je ves čas zelo pestro. 

Prvi šolski dan smo praznično pričakali prvošolčke. Zapeli smo jim, jih posladkali, obiskala pa jih je tudi naša nova ravnateljica ga. Suzana Cvirn Guček. 

September je bil topel in sončen, zato smo veliko časa preživeli zunaj. Učenci OPB se zelo radi poigrajo na zunanjih igralih in v mivki. Navdušencev za nogomet tudi nikoli ne manjka.  

Vsi skupaj smo se v okviru športnega dne podali na pohod v bližnje hribe: prvošolci in drugošolci na Sv Trojico, tretji in četrti razred pa na Ušte. V lepem vremenu smo preživeli čudovit dan. 

Meseca september in oktober sta tradicionalno namenjena varnosti v prometu. Obiskala sta nas policista iz Domžal. Skupaj smo se podali na sprehod po vasi in spoznavali prometne znake ter nevarne odseke šolske pešpoti. Poučili smo se o pravilnem obnašanju v prometu in v avtu in izdelali plakate in ilustracije. Skozi igro smo v šoli utrjevali naše znanje o prometu.  

Oktober je tudi mesec požarne varnosti. Obiskali so nas gasilci in z nami delili nekaj prijetnih in poučnih uric. 

V podaljšanem bivanju smo se spomnili Evropskega dneva jezikov. Po šoli smo obesili zastave in pozdrave različnih evropskih držav. V bolj deževnih dneh pa si nameravamo ogledati priljubljene risanke v različnih evropskih jezikih.  

Prvi oktober obeležujemo Mednarodni dan starejših. Na Vrhpoljah se na ta dan tradicionalno zberejo starostniki. Naši prvošolčki so jim srečanje popestrili s prisrčnim nastopom. S našimi starostniki so se družili tudi četrtošolci v okviru projekta ‘Beremo skupaj’.  

Oktobrske tople dni smo izkoristili za sprehode v gozd in nabiranje kostanja. V skoraj poletnih temperaturah smo organizirali čisto pravi kostanjev piknik.  

V okviru projekta ‘Živim zdravo’ so učenci v OPB sestavljali recepte za zdrav zajtrk. Enega so preizkusili tudi v živo in skuhali zelo okusno proseno kašo. Mnjami. 

Tudi jesenski kros ni potekal brez naše udeležbe. Dali smo vse od sebe! 

Konec meseca oktobra smo navdušeno izdelovali okraske za zabavo ob Dnevu čarovnic. Nastajali so duhci, pajki, verige in še mnogo strašljivih reči. Zadnji dan pred počitnicami pa je končno nastopil ples v telovadnici. Bilo je veselo, še posebej, ko smo na koncu šolskega dneva odhiteli na JESENSKE POČITNICE! 

Aktiv POŠ Vrhpolje 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost