Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 29. 5. 2023, je na gradu Tuštanj potekal tradicionalni koncert šolskih zborov ter otvoritev razstave nagrajenih likovnih del, ki so nastala na 27. EX TEMPORU na temo Moj kraj praznuje.

Na koncertu so Otroški pevski zbor, Mali zborček in Mladinski pevski zbor OŠ Jurija Vege Moravče in Pojoče čebelice s POŠ Vrhpolje priredili pravi mali pevski spektakel. Najmlajši in tudi najstarejši pevci so bili veseli že ob priložnosti, da bodo svoje znanje, ki so ga pridobili na pevskih vajah skozi vse šolsko leto, končno lahko javno pokazali. Zborovodkinji Nastja Grad in Barbara Fale sta odločno vodili zbore po izbranih pesmih, ki so obsegale tako otroške kot že bolj odrasle pesmi.

S klavirjem in harmoniko sta jih spremljali zborovodkinji, poleg njiju pa je pevske zbore na klavirju spremljal tudi Dominik Štefan. V grajskem atriju so z odlično akustiko prostora dosegli sozvočje pesmi, številnih obiskovalcev, pevcev in tudi slik, nastalih na 27. Ex temporu v organizaciji OŠ Jurija Vege Moravče pod vodstvom učiteljice Inge Ivartnik. Le te so krasile prireditveni prostor. Ustvarjalci nagrajenih slik so na koncu koncerta prejeli priznanja in praktične nagrade. Zbranim sta kratek spodbudni nagovor namenila Matej Žist, ravnatelj, in dr. Milan Balažic, župan. Z besedo sta koncert obogatila Maj Urankar in Ana Vavpetič. Za gostoljubje in brezplačno uporabo prostora se lepo zahvaljujemo družini Pirnat.  

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost