Skoči na glavno vsebino

V torek, 13. 12. 2022 ob 17.30, ko se je zunaj že temnilo in so se prižgale praznične luči, se je v 2. nadstropju matične šole odvil koncert šolskih zborov. Sodelovalo je skoraj 200 otrok, ki so skupaj z zborovodkinjama Barbaro Fale in Nastjo Grad ter pianistom Tomažem Pirnatom pripravili pravo božično vzdušje.

Koncert je otvoril Mali zborček s pesmijo Trije snežaki in požel bučen aplavz gledalcev, ki so zapolnili vsak kotiček drugega nadstropja. Povezovali sta Veronika Puc in Kaja Pergar, vezni tekst pa je napisala učiteljica Božena Groboljšek. Mali zborček se je predstavil še s pesmimi Ledene rože, Dedek mraz in Mali jelenček Rudolf. S svojimi čudovitimi glasovi je nadaljeval Otroški pevski zbor, ki so zapeli pesmi Moja tiha želja, Sneženi mož, Srečo vsem želim in Zimsko. Tudi Podružnična šola Vrhpolje z zborom Pojoče čebelice se je z izborom pesmi pridružila željam ostalih otrok po težko pričakovanem snegu in prihodu dobrih mož. Zapeli so pesmi Snežinke, Božiček, Na saneh in Novo leto.

Mladinski pevski zbor pa je z žarom v očeh prepeval Pričakovanje, Carol of the bells, Božično drevo in občudoval Božični čas. Podravnateljica Petra Peterka se je zahvalila za tako množičen obisk in z mislijo na praznične dni smo z veseljem prisluhnili še zadnji pesmi, ki je prestavljala vrhunec koncerta. To je bila Feliz Navidad oziroma vesel božič, ki so jo vsi zbori skupaj zaželeli drug drugemu in vsem prisotnim.

Starši, bližnji in učitelji so s ponosom opazovali otroke ter jim z nasmehi in navdušenjem dokazali, da so se vsi imeli lepo. Po koncertu so še sproščeno klepetali, otroci pa so že komaj čakali, da stečejo v objem svojim najdražjim.

Zahvala za uspešno izveden koncert gre tudi koordinatorici Andreji Vavpetič, Gregorju Ivanšku, ki je poskrbel za ozvočenje, hišnikom, Maji Dobravc za sladka presenečenja ter učiteljem, ki so z veseljem sodelovali.

Tadeja Jezernik

(Skupno 523 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost