Skoči na glavno vsebino

Glasovi, pogovori, novoletno okrasje, srečolov, žvenketanje kovancev, srečanje ob kavi s prijatelji, ki jih že dolgo nismo srečali, glas harmonike, žareče oči in nasmehi na obrazih malih prodajalcev, učiteljev in tudi iskrice ponosa so sijale iz starševskih oči – to je najkrajši povzetek velikega tradicionalnega prednovoletnega sejmarjenja na OŠ Jurija Vege Moravče, na katerem so se predstavili matična in podružnična šola ter vrtec.

Devetošolci so spekli medenjake in pujske za srečo. Obiskovalce so vabili v kavarno, kjer so goste postregli s prijazno besedo in toplimi napitki. Na trenutke si moral počakati, da je bila kakšna miza v kavarni prosta. Na stojnicah je bila velika izbira novoletnega in božičnega okrasja, voščilnice, kak posladek, igrače, darilne vrečke … V dobre pol ure so bile prodane vse srečke. Sreča nas še vedno privablja, tista neznana in pričakujoča. Dogajanje je bilo veselo. Da bi veselja ostalo še veliko na zalogi za vse leto 2023.

V vrtcu sta Mojca in Bojana skreirali novo idejo sejmarjenja. Postavili so pravljični paviljon z veliko in še več lučkami in s 7 posteljicami – posteljicami Sneguljčičinih palčkov – vzgojiteljice so za ta dan postale pravljični palčki. Na stojnicah so ponudili izdelke, ki so jih izdelale vzgojiteljice in so se skladale s pravljicami. V Kekčevi deželi je teta Pehta prodajala čajno mešanico, Juri Muri je prikazal milo, v pekarni Mišmaš so se znašle dobrote in še zelo veliko mikavnih izdelkov. Malčki so zaplesali ob zvokih Fantov z dveh bregov. Za kratek počitek so si lahko privoščili pravljici, prikazani s kamišibajem.

V vsesplošnem vrvenju otrok, stašev, dedkov in babic, zaposlenih in prvih vonjav po praznikih sta s svojim obiskom počastila Matej Žist, ravnatelj, in dr. Milan Balažic, župan.

Zadovoljni, utrujeni, ponosni in navdušeni se oziramo po zaslužku za šolski sklad, za valeto, za oddelčne skupnosti in igralo, ki ga bodo z izkupičkom dobili malčki v vrtcu.

Če se vam »lušta« prazničnega vzdušja, se nam pridružite na koncertu šolskih zborov 13. decembra popoldan.

Zremo že v december 2023 in se veselimo novih prazničnih dogodkov.

Bernarda Mal

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost