V petek (18. 11. 2022) smo na podružnici Vrhpolje obeležili dan slovenske hrane in v okviru vseslovenskega projekta izvedli že 18. Tradicionalni slovenski zajtrk. Drugošolci so pripravili kratek kulturni program, na harmoniko je zaigral četrtošolec Ožbe, vsi skupaj pa smo z učiteljico Nastjo zapeli Čebelarsko pesem. Nato smo se za zajtrk posladkali z domačimi dobrotami in se spomnili, da je hrana, ki jo pridelajo in pripravijo ljudje na naših okoliških kmetijah bolj sveža in še okusnejša.

To pa še ni vse. Zajtrk je pri nas trajal kar več ur, saj so gostje in učiteljice pripravili še druge zanimive dejavnosti. Učiteljica Jana je predstavila delo in opremo čebelarja. V šolo smo povabili dva gosta s spretnimi prsti. Gospa Pavla Lebar in gospod Tone Muhič sta pokazala, kako iz naravnih viter in stojk spletemo košare ter kakšen material in orodje potrebujemo za to. V pletenju košar in peharja so se preizkusili tudi učenci. Pekli so tudi medenjake. Joj, kako je dišalo in kako so bili slastni! V telovadnici pa je učiteljica Ana predstavila čebeljo telovadbo.

Tako je na podružnici minil še en zanimiv in poučen naravoslovni dan.

Tanja Apšner, prof. RP

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)