Skoči na glavno vsebino

S srčnostjo do sobivanja generacij

JUTRI, 23. 11. 2022 ob 17h bo

na Knjižnem sejmu na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani klepet na temo:

Kako povezati generacije v sooblikovanju lepše in boljše prihodnosti?

Klepetali bodo: Tatjana Kolenc, Klaudija Javornik, Mirjana Ivanuša Bezjak, Petra Škarja, Sabina Košmrl Kaučič, predstavnik ravnateljev/ravnateljic ter predstavnica študentov/študentk na Pogovorni postaji.

Vsak iz svojega zornega kota bo podal konkretne ideje, kako od tukaj, kjer smo, s tem, kar imamo, z majhnimi, a mogočnimi koraki začeti nemudoma graditi lepši in boljši svet za vse: za mladino, ki se še šola, za tiste, ki jih izobražujemo in vzgajamo, za odrasle in za starostnike …

Velikokrat tičijo izkušeni in modri na enem bregu, mladi, zagnani in sveži pa na drugem.

Kako bi bilo, če bi tam, kjer so zdaj zidovi, zgradili mostove? Če bi dobile izkušnje podporo svežine in novih idej, novosti pa oporo prekaljene modrosti?

Mi si želimo takšno družbo zgraditi ZDAJ!

Prenašanje in sprejemanje znanja sta ključna za razvoj vsakega posameznika, učinkovita pa sta le, če to počnemo s srcem. Tega bi se morali naučiti vsi, ne glede na to, kateri generaciji pripadamo in v katerem življenjskem obdobju se nahajamo. Samo tako lahko brišemo meje med generacijami in pri tem ohranimo posameznikovi edinstvenost in avtentičnost. V pogovoru se bo razkrila skrivnost, kako postati srčen učitelj in srčen mentor in zakaj je to ključno za razvoj družbe, v kateri lahko razvijamo lastne talente in potenciale ter soustvarjamo skupno prihodnost.

Prijave niso potrebne, pridite nekaj minutk pred začetkom, da se udobno namestite ter pomagate soustvariti dogodek.

Zbrala in uredila mag. Nika Cerar, univ. dipl. psih.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost