Skoči na glavno vsebino

»V dolini prelepi je mnogo poti, otroci hitimo po njih, se mudi.

hitimo v šolo nas čaka modrost, črke, številke in znanja sladkost.

Po Juriju Vegi ima šola ime, on cenil je znanje, zanj dal je srce.

Učitelji nam vlivajo vso modrost in lepe nasvete, življenja svetost.«

Urca veselo tik taka. Naštela je tako veliko minut, ur in dni, da se je zaključil čas počitnic. Prvi september nam je postregel z dežjem in oblaki, v okolici šole je gradbišče, vendar je bil dan lep, ker so se v šolske klopi vrnili učenci.

Veseli so bili snidenja s sošolci in učitelji. Izmenjali so si utrinke iz počitniških dni ter si zastavili cilje za novo šolsko leto. G. ravnatelj Matej Žist je pozdravil vse navzoče ter vsem zaželel uspešno ter varno šolsko leto.

Na podružnični šoli Vrhpolje je šolski prag prvič prestopilo 12 učencev. Pozdravila jih je dobrodošlica Pojočih čebelic, otroškega pevskega zbora. Prvošolčke in njihove starše ter vse navzoče je nagovorila nova vodja podružnične šole, učiteljica Ana Kovač. Vse navzoče sta pozdravila tudi g. župan Milan Balažic ter policistka Agata Jevnikar.

Na matični šoli je šolski prag prvič prestopilo 39 učencev. Ločeno po oddelkih so se zbrali v telovadnici spodnjega vrtca. Prvošolčke in njihove starše so tudi tukaj pozdravili g. ravnatelj, g. župan in ga. policistka. Učiteljica Mojca je predstavila izvirno glasbeno pravljico Plavajoča deščica. Povezovalci programa Mateja, Dominik, Ana in Blaž pa so najmlajše pozdravili s prvimi učenostmi, pesmijo in ugankami. Prvošolčki so se odlično izkazali v reševanju ugank. G. ravnatelj in učiteljice smo najmlajšim nadeli rumene rutice in postali so pravi šolarji. Odšli so v svoje učilnice, kjer jih je čakala prva prijetna naloga in sladko presenečenje. Enega izmed oddelkov je obiskala tudi ekipa Radia 1 ter učence nagradila z vrečko presenečenja.

Prvi dan šole je vedno znova priložnost, da se voznike, otroke in starše spomni na pomembnost varnega in odgovornega obnašanja na cesti, ki otrokom omogoča varno pot v šolo. To je poudarila tudi ga. policistka in njeni spremljevalci na naših prireditvah.

Letošnji 1. september pa nam je uho posebej »pobožala« vest g. župana, da bodo že v tem šolskem letu lahko učenci vstopili v prostore učilnic novega šolskega prizidka in športne telovadnice.

»Mi smo Vega, mi smo mega, tu na znanje vsak prisega,

umetnost, spretnost vse vrline, se nas vegovcev drže.

Mi smo Vega, mi smo mega, lepa beseda tu vse dosega,

v življenje mi pogumno gremo, učeni vegovci smo mi.«

Barbara Fale

Fotografije: Sara Flis

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost