Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da Zveza prijateljev mladine Domžale v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok  (ZLRO Ljubljana)  ponuja otrokom  iz UE Domžale pet 10-dnevnih  terminov za letovanje na morju in sicer v:  Piranu, Poreču, Umagu  in Savudriji.

Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oziroma  mladostnik med 5. in 19. letom starosti, če je bil v času od preteklega razpisa (od 30. 1. 2021 do 11. 3. 2022)  večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstvenem kartonu), ali, če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji.

Pravico do zdravstvenega letovanja v organizaciji ZPM Domžale lahko uveljavljajo otroci in mladostniki s stalnim bivališčem v občinah:  Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče.

ZPM Domžale bo imela na voljo tudi sredstva, pridobljena z akcijo Pomežik soncu, s katerimi krijejo brezplačno letovanje otrokom, ki se zaradi finančnih težav v družini poleti ne bi mogli naužiti morja in sonca.

Staršem, ki se znajdejo v finančni stiski in težko poravnajo stroške letovanja  priskočijo na pomoč s finančnimi sredstvi s katerimi omogočijo letovanje čim večjemu številu otrok.

ZPM Domžale  zbira finančna sredstva za brezplačno letovanje otrok še iz  donacij fizičnih oseb in s sofinanciranjem s strani  Rdečega križa Domžale.

Letujejo lahko tudi otroci brez zdravstvenega predloga.

Zdravi otroci lahko poleg morskih terminov izberejo tudi letovanja v hribih –  Zgornje Gorje pri Bledu.

Na počitnicah so z otroki mladi mentorji, ki z veliko mero občutka za otroke in mladino poskrbijo za varne, zdrave, zabavne in nepozabne počitnice.

Poleg plavanja in namakanja v morju se udeležujejo različnih športnih aktivnosti ter sproščujočih in ustvarjalnih dejavnosti, kjer  razvijajo svoje talente in interese.

Več informacij dobite na povezavi

informacijo pripravila mag. Nika Cerar, univ. dipl. psih.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost