Skoči na glavno vsebino

V petek, 1. aprila 2022, je na OŠ Franceta Prešerna v Kranju potekalo regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelave. V različnih panogah so tekmovali najboljši tehniki Gorenjske. Naši učenci so dosegli odlične rezultate.

Timotej Hercog je dosegel 1. mesto v reševanju problema s konstrukcijsko zbirko Lego in se uvrstil na državno tekmovanje. Tekmovalci so morali sestaviti model namiznega brusilnega stroja z oscilacijskim vretenom. Timotej je svoj model izdelal do popolnosti, z vsemi detajli.

Pri izdelavi izdelkov iz različnih gradiv pa je bila rdeča nit pravljica Mojca Pokrajculja. Pri izdelavi izdelka iz papirja je bilo potrebno izdelati figure, pri izdelavi izdelkov iz lesa, umetne mase in kovine pa namizno stojalo za sladkor in cenik v stilu pravljice. Po tem, ko so tekmovalci izvedeli za nalogo in prejeli material, so imeli 2 šolski uri časa, da izdelajo izdelek in tehnično dokumentacijo.

Ema Barlič in David Križman sta dosegla 1. mesto v ekipni izdelavi izdelka iz kovine in se uvrstila na državno tekmovanje.

Nejc Klopčič in Matevž Gorjup sta dosegla 1. mesto v ekipni izdelavi izdelka iz lesa in se uvrstila na državno tekmovanje.

Karmen Javoršek in Iva Kuzma sta tekmovaliv izdelavi izdelka iz papirja. Iva Kuzma je dosegla 2. mesto in se uvrstila na državno tekmovanje.

Simona Orehek in Laura Urbanija sta dosegli 2. mesto v ekipni izdelavi izdelka iz umetne mase.

Učenci so odlično zastopali našo šolo in pokazali ogromno znanja in spretnosti.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke in še naprej veliko veselja pri tehničnem ustvarjanju.

Mentorica Valentina Vršič

(Skupno 504 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost