Skoči na glavno vsebino

Šola je pomahala počitnicam v slovo in ponovno odprla svoja vrata. Tudi naši osnovnošolci so se vrnili v šolske klopi. Veseli so bili snidenja s svojimi sošolci in učitelji. Posebej nestrpno so ta dan pričakovali naši prvošolci. 74 otrok je prvič prestopilo šolski prag in postali so učenci OŠ Jurija Vege.

Na Podružnični šoli Vrhpolje so učence od drugega do petega razreda ter prvošolčke in njihove starše pričakale ter pozdravile učiteljice, vodja podružnice učiteljica Tanja Apšner jim je prva zaželela dobrodošlico. Uspešno šolsko leto, polno kreativnih dejavnosti jim je zaželel g. ravnatelj Matej Žist, policistka Agata Jevnikar pa varne šolske poti. V pozdrav prvošolcem so zadonele tudi vesele pesmi Pojočih čebelic.

Na matični šoli so se prvošolci s starši zbrali v šolski telovadnici. Tudi njih sta pozdravila g. ravnatelj ter ga. policistka. Vse navzoče je pozdravil tudi župan dr. Milan Balažic. Veseli smo bili njegove novice, da se bo predvidoma že v tem šolskem letu pričela rekonstrukcija šole in izgradnja nove športne dvorane. Učiteljica Mojca Malovrh je prvošolcem pripravila izvirno glasbeno pravljico Vsi so videli mačko. Voditelji prireditve Anja, Ana, Blaž In Tadej so prireditev spretno vodili, predstavili šolo, prvošolčkom zastavili nekaj ugank ter z njimi celo zapeli. Prvošolci so se izkazali kot odlični pevci. G. ravnatelj je malim korenjakom nadel rumene rutice in postali so pravi šolarji.

Ker je bil to prav poseben dan, so ga zaključili s sladkim presenečenjem. Verjamemo, da bo šolsko leto polno novih izzivov, lepih dogodkov in seveda, da se bomo v tem letu marsikaj novega naučili.

Barbara Fale

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost