Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Rok za prenos prijave je do 22. aprila 2021. Do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov v drug izobraževalni program ali na drugo šolo.

Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, v primeru, če se odločite za prenos prijave, to storite v elektronski obliki. Na izbrano srednjo šolo, kamor je bila posredovana prijavnica, na elektronski naslov svetovalnega delavca, ki ureja vpis, posredujete skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani učenca in starša, v kateri pisno zaprosite, da svetovalni delavec v vašem imenu odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Da ne bi po nepotrebnem preveč obremenjevali svetovalnih delavcev srednjih šol, prosimo, da kandidati dobro premislijo, kam bi želeli prenesti prijavnico, zato da ne bi prihajalo do večkratnih prenosov prijav enega kandidata.

V prilogi je seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev srednjih šol in obrazec za prenos prijavnice. Oboje je objavljeno tudi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v rubriki »Vpis v srednje šole«.   

VPISNI POSTOPEK

Svetujemo, da spremljajte informacije, ki jih bodo v zvezi z izvedbo prijavno-vpisnega postopka vse srednje šole sproti objavljale na svojih spletnih straneh.

inf. pripravila mag. Nika Cerar, univ. dipl. psih.

Priloge:

Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavceh srednjih šol

Obrazec za prenos prijavnice

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost