Skoči na glavno vsebino

Šolskemu letu 2021/22 na pot

Spoštovani starši,

lepo smo že zakorakali v šolsko leto in veseli smo, da se je to leto začelo s šolanjem v šolskih učilnicah. Veliko pa je vseeno tudi posebnosti, ki jih narekuje naš trud po čim bolj varnem okolju.

Pri tem na trenutne razmere gledamo zelo različno, nekateri ste prepričani, da so maske, razkuževanja, mehurčki in številni drugi ukrepi, s katerimi se trudimo zajeziti širjenje okužb Covid-19, pretirani, neživljenjski, nezakoniti, politični. Nekateri ste zaskrbljeni, da se pouk izvaja v živo in da se izvajajo določene dejavnosti na šoli, za ukrepe menite, da so pomanjkljivi, premalo dosledni in premalo odločni.

Vsi zaposleni smo vsakodnevno soočeni z velikim izzivom zbliževanja res različnih pogledov. Poskušamo ustvarjati okolje, ki bo prijazno tako do enih kot drugih. Uvajamo prilagoditvene ukrepe, ker smo to dolžni storiti, in sledimo priporočilom strokovnjakov. Razumemo sicer vse posebnosti in zadržke, a le do mere, ko posegajo v skupni prostor. Opozarjamo učence na spoštovanje ukrepov, na pazljivo ravnanje na avtobusni postaji, tudi v prostem času, čez vikend ipd., pri tem pa poskušamo delovati optimistično in s pogledom naprej. Pri odrejanju karanten in drugih posebnosti se ravnamo po priporočilih NIJZ. Ta se pogosto spreminjajo, prilagajajo in verjamem, da so komu tudi vir nezadovoljstva, zadržkov in celo nestrinjanja.

Prosimo vas, da v odnose v šolskem prostoru vstopate strpno in z razumevanjem do drugače mislečih. Prosimo vas, da tak strpen odnos predajate tudi na svoje otroke in da z njimi spregovorite o smiselnosti ukrepov. Želimo si, da obdobje s prilagoditvami čim hitreje mine, zato se ravnajmo tudi samozaščitno.

Spoštovani, hvala vam za razumevanje in za vaš trud ob tem.

Lepo vas pozdravljamo,

vodstvo in zaposleni OŠ Jurija Vege.

 

Povezava na NIJZ: Vzgoja in izobraževanje

 

(Skupno 1.522 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost