Skoči na glavno vsebino

Pred dnevi se je zaključil natečaj Grinijevo časnikovanje, katerega organizira Javno komunalno podjetje Prodnik in v katerem sodelujejo tudi naši drugošolci in tretješolci. Grinijev časopis, ki je rezultat tega natečaja, saj so v njem objavljeni najboljši izdelki sodelujočih učencev, je trenutno le v elektronski obliki. Najdete ga na tej spletni povezavi:

https://www.grini.si/novice/objavljamo-drugi-grinijev-casnik

Ob zaključku natečaja je imela strokovna žirija spet zelo težko delo, saj je prejela več kot 350 zelo dobrih izdelkov, zato se je zelo težko odločila, katere izdelke izbrati za objavo v Grinijevem časniku. Pri točkovanju je žirija upoštevala kreativnost in vsebino, pri določanju zmagovalne šole pa tudi število prejetih izdelkov. Pri izbiri naslovnice je imela glavno besedo žirija (80 % so šteli glasovi žirije, 20 % pa število všečkov).

Tako so v Grinijevem časniku objavljeni tudi izdelki nekaterih naših učencev:

Kaja Pergar, 3. a in Pika Pustotnik, 3. a

Tiana Prosenc, 3. b in Lan Železnik Kovačič, 3. B

Najbolj grinastična šola 2020 pa je postala OŠ Mengeš.

Javno komunalno podjetje Prodnik se vsem, ki so poslali svoje prispevke, zahvaljuje za trud in sodelovanje. Pokazali so, da jim ni vseeno za naše okolje in da se zavedajo pomena čiste pitne vode. Skupaj bomo tako poskrbeli, da bo iz naših pip še dolgo tekla čista pitna voda.

Natisnjene izvode in nagrade Grinijevega časopisa  bodo drugošolci in tretješolci dobili takoj, ko bodo šole ponovno odprte in bodo razmere to dopuščale.

Na Grinijevi spletni strani www.grini.si je objavljenih veliko vsebin o ločevanju odpadkov, pitni in odpadni vodi (Grinipedija), učenci pa se lahko preizkusite tudi o ločevanju odpadkov (Igralnica).

Vaš eko koordinatorji

 

(Skupno 185 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost