Skoči na glavno vsebino

Kot vsako leto smo na naši šoli tudi letos obeležili dan slovenske hrane.

Petek, 18. 11. 2016, smo šolski dan začeli s skupnim zajtrkom, tradicionalno sestavljenim iz domačega kruha, ki sta ga spekli gospe Mimi Brodar in Marija Korošec iz moke iz Mlina Rotar,  moravškega medu naših čebelarjev, masla iz Mlekarstva Podjed, mleka kmetije Peterka in jabolka iz kmetije Pr`Matčk.

Po zajtrku smo dan nadaljevali z dejavnostmi za vse učence naše šole.

Pekli smo kruh, medenjake in mafine z nizkim glikemičnim indeksom ter delali sveže iztisnjen jabolčni sok. Šestošolci so si ogledali čebelnjak gospe Irene Urbanija, ki jim je delo čebelarja tudi podrobno predstavila. Nato pa so se učenci še sami preizkusili v risanju panjskih  končnic. Petošolci so obiskali ekološko kmetijo Bregar, kjer so jih tudi prijazno pogostili z njihovimi dobrotami.

Seznanili smo se tudi s sladkorno boleznijo in raziskovali količino sladkorja v sladkih pijačah.

Med dejavnostmi smo se osvežili s sadno-zelenjavnimi prigrizki in mlečnimi napitki.

Ker pa zdravje ni le prehrana smo se v telovadnici še dodobra razgibali.

Dan je bil pester, zanimiv in poučen. Kako smo se imeli pa si oglejte v fotogaleriji.

Žvanut

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost