Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 5. maja je v Moravčah potekal 20. mednarodni likovni EX TEMPORE na temo NARAVNA IN KULTURNA DEDIŠČINA, pod organizacijo OŠ Jurija Vege Moravče. Učenci so imeli na voljo veliko kulturnih zanimivosti v Moravčah, lahko pa so risali tudi druge slovenske znamenitosti.

Učiteljica Inge Ivartnik prireja ta dogodek že celih 20 let. Začelo se je z okoliškimi šolami bivše občine Domžale. Z leti pa je dogodek prerasel meje bivše občine Domžale v slovensko in zadnjih 9 let tudi v mednarodno prireditev.

Na začetku so vse udeležence, teh je bilo nekaj čez 130,  pozdravili učiteljica Inge Ivartnik, ravnateljica naše šole Nuša Pohlin Schwarzbartl in Župan občine Moravče Martin Rebolj. Poseben gost je bil Blaž Slapar, ki je bil udeleženec tudi prvega Ex tempora pred 20. leti.

Do dneva ustvarjanja smo dobili tudi dela iz tujine. Iz Litve in Latvije, Poljske, Ukrajine, Švice in Avstrije.

Upamo, da bo do dneva razstave na gradu Tuštanj 30. maja prišlo še kakšno.

Čeprav je bilo vreme zjutraj bolj kislo, in je rahlo deževalo,  je najprej nastala skupinska fotografija, razdelitev materiala in malice. Vsak mentor je s svojimi učenci našel  zanimiv kotiček za ustvarjanje. Razporedili so se po parku in centru Moravč, pri žagi, na Hribcah… Skozi dan se je prikazalo in nas razveselilo še sonce. Nekaj učencev smo povprašali o mnenjih.

Zala Sever, 14 let (OŠ Maksa Pečarja): ˝Zame je to prav posebna izkušnja, kajti po navadi rišem stripe, zato pa mi stavbe in pokrajine danes predstavljajo nov izziv.˝

Matej Cerar, 14 let (OŠ Jurija Vege Moravče): ˝Meni je še posebej všeč letošnja tema, ker imaš veliko izbire, na splošno pa je risanje zame zelo sproščujoče zato sedaj še posebej uživam.˝

Živa Kocijan, 14 let (OŠ  Maksa Pečarja ): ˝Tema mi je všeč, čeprav bi lahko mogoče naslednje leto risali prosto, da tema ne bi bila določena.˝

Jan Prašnikar, 24 let (OŠ Roje): ˝Zelo mi je všeč letošnja tema in Moravče nasploh, še posebej je lepa cerkev Sv. Martina.˝

Na koncu ustvarjanja so se mentorji in učenci fotografirali z nastalimi izdelki.

Vse fotografije, ki sa nastela tega dne in jih lahko vidite tudi na spletni strani šole so naredile: Neža Grošelj, Katarina Sušnik, Vita Marija Orehek.

Zahvaljujemo se našim letošnjim sponzorjem, ki nas poleg podpore vodstva šole,  podpirajo že vrsto let. Glavna sponzorja letošnjega Ex tempora sta trgovina Art iz Ljubljane in podjetje Prodnik iz Domžal.  Z darilci pa nam je letos priskočilo na pomoč tudi podjetje Ajda – kopija nova iz Maribora.

                          novinarka Tamara Bizilj, 8.b

Avtorici fotografij sta Katarina Sušnik iz 8. b in Neža Grošelj iz 8. c

IMG_0932
ZAČELO SE JE!
IMG_1061
USTVARJAMO!
DSC_1049
USTVARILI SMO!

 

NASTALO JE!  

DELA DOMAČIH AVTORJEV

DELA TUJIH AVTORJEV

 

(Skupno 442 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost