Skoči na glavno vsebino

eko logotip

Že vrsto let se naša šola OŠ Jurija Vege Moravče trudi biti okolju in ljudem prijazna šola ali drugače rečeno EKO šola. V letošnjem šolskem letu bomo sodelovali pri treh večjih projektih s področja zbiranja odpadne embalaže in vodnih virov. Sodelovali bomo na likovnih in fotografskih natečajih.

Kot naša stalnica je zbiralna akcija papirja. Jesenska je že uspešno za nami (34 ton), pomladna še pride. Učenci zbrani denar od prodaje papirja namenijo zaključnemu športnemu dnevu ali pa šoli v naravi. 

ZBIRANJE

Skozi vse leto se bodo zbirale odpadne baterije, izrabljene kartuše od tiskalnikov in plastični pokrovčki. Vsi zabojniki se nahajajo v kleti ob garderobah. Plastični pokrovčki bodo namenjeni Luku, fantu, ki zaradi nenadne bolezni potrebuje fizioterapijo in dodatne usluge, ki niso krite iz zavarovanja.

Poleg naštetega bodo potekale tudi različne izbirne vsebine s področja prehrane, gibanja, dobrega počutja, ravnanja z odpadki in varovanja okolja. Trudimo se pri ločevanju odpadkov ter uporabi rabljenih stvari.

V potrošniškem svetu, kjer smo bombardirani z reklamami novih izdelkov je potrebno širiti zavest, da se rabljeno lahko preoblikuje in že dobimo nov videz; ali pa se uporabi za neko novo stvar. Prav tako je mogoče rabljene stvari prodati, podariti ali zamenjati.

Trgovinica društva VERJAMEM VATE

In tako je v Domžalah društvo Verjamem vate odprlo prav posebno trgovinico, katere sredstva namenjajo otrokom s telesnimi in duševnimi motnjami. V njej po zelo ugodnih cenah najdete rabljena oblačila in modne dodatke za otroke, moške in ženske, čevlje ter darilni program.

Trgovinica se nahaja na Ljubljanski c. 104 v Domžalah in je odprta vsak delovni dan od 10- 14. ure in od 15.-17. ure. Takrat lahko tudi prinesete oblačila ali kaj drugega česar ne potrebujete več.

Občutek za soljudi in okolje se prepletata v našem vsakdanjem življenju. Čeprav se nam mogoče mnogokrat zdi, da smo le kaplja v morju, pa je vseeno naša odgovornost, da storimo to kar je v naši moči. In končno ali ni tudi morje sestavljeno iz kapljic.

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost