Skoči na glavno vsebino

Evropski teden mobilnosti in akcija Ulice otrokom

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki je letos potekal od 16. do 22. septembra, smo na OŠ Jurija Vege s sodelovanjem Občine Moravče izvedli dvodnevni projekt z naslovom Ulice otrokom.

Osnovni namen tedna mobilnosti je promocija alternativnih, bolj zdravih in bolj ekoloških načinov prevoza, s projektom Ulice otrokom pa želimo opozoriti širšo javnost, da bi moralo biti več površin v okolici šol in vrtcev namenjenih igri otrok.
S podporo Občine Moravče smo zaprli del ceste ob cerkvi, mimo Jurkove hiše oziroma rojstne hiše Frana Detele. Kljub temu, da je bilo prostora malo, smo na tem območju učitelji z učenci izvajali različne oblike pouka. Vtisi učencev so izjemni. Uživali so v risanju po tleh, igrah s športnimi rekviziti, napihovanju balonov, pihanju milnih mehurčkov ali pa preprosto v spremljanju pouka izven učilnice. V obeh dneh se je na prostoru zvrstilo kar 16 različnih razredov.
Tudi učitelji smo bili navdušeni nad veseljem otrok, vendar je v takšnih okoliščinah potrebna še večja skrb in pazljivost. Otroci zunaj pokažejo svojo razigranost, živahnost in včasih tudi nepremišljenost. Zato je na prometnih površinah zanje potrebno še toliko bolj skrbeti.
Želimo si, da bi imeli naši otroci čim več takšnih površin, kjer bi se lahko neovirano gibali, vsem voznikom pa svetujemo, da so v prometu pazljivi in pozorni na naše šolarje.

Več si lahko ogledate TUKAJ.

 


 

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost