Verjetno ste vsi opazili, da je šolska kuhinja dobila novega kuharja. Da bi ga pa bolje spoznali, smo vegovke z njim naredile intervju.
Zakaj ste se odločili, da se zaposlite na osnovni šoli, ki ste jo sami obiskovali?
Odločitev je bila spontana, spet sem se hotel vrniti v domačo okolje.
Boste predlagali spremembo šolskega jedilnika?
Mislim, da v šolskem jedilniku ni velikih pomanjkljivosti. Tiste, ki pa so, se pa sproti rešujejo. Seveda pa bom prispeval še kakšno neznano jed za popestritev.
Kako se znajdete v kuhinji s samo žensko zasedbo?
Včasih je delo z žensko družbo še bolj ustvarjalno kot z moškimi. Mislim, da s prilagoditvijo nimam težav.
Katero jed najraje pripravljate?
Najraje pripravljam jedi z žara, razne zelenjavne priloge, včasih pa me ponese tudi v morskovodni živež.
Kuharsko tekmovanje je naletelo na velik odziv med učenci. Se že veselite priprav?
Da, najraje bi s pripravami že kar pričel, saj moram vašim vrstnikom veliko pokazati in jih seveda tudi naučiti.
Bi lahko našim bralcem predlagali slasten in zdrav obrok?
Seveda, z veseljem. Ker je ravno čas gob in kostanja, bi pripravil goveji file v jurčkovi omaki s kostanjevim pirejem in sortirano zelenjavo. Upam, da vam je moja izbira všeč. Morda jo združite z lepim sprehodom po gozdu.
Kuharju Petru želimo še veliko gurmanskih dosežkov. Hja, nam pa seveda še boljše malice.
Kristina in Sara P.