Skoči na glavno vsebino

kviz2Kulturni dan praznovali po zamisli učencev

Na naši šoli je 7. 2. 2012 potekal delni kulturni dan z bralno uro in kvizi o Francetu Prešernu. Pripravili so jih učenci 8. razredov, ki so jih tudi vodili.

Vsak oddelek je moral izbrati 5 učencev, ki so tekmovali in zastopali svoj oddelek. Oddelki so tekmovali med seboj (1.a proti 1.b, 4.a proti 4.b …).

Zdaj pa vam bova napisali nekaj več podrobnosti o kvizu v 7. razredu, saj sva na njem sodelovali.

Kviz je potekal 2. šolsko uro, vodila pa sta ga Kristina S. G. in Žan G. Na začetku ure smo pripravili učilnico. Ko sta v razred prišla Kristina in Žan, sta nam najprej razložila pravila, povedala sta tudi, naj iz vsakega razreda izberemo enega učenca, ki bo v 30 minutah narisal portret Franceta Prešerna. Pri 7.b je bila to Tajda Huber pri 7.a pa Rok Urankar. 7.b so zastopali: Maja Kosmač, Nejc Pačnik, Sara Jamšek, Žan Bizilj in Nika Planinec, 7.a razred pa: Leja Nuhi, Marko Kunaver, Monika Stjepanovič, Tjaša Klopčič in Marjan Capuder. Najprej je vsaka skupina izbrala vodjo, ki je moral pred tablo zrecitirati kitico katerekoli Prešernove pesmi. Nato je sledil zelo tesen boj, v katerem smo morali pravilno odgovarjati na vprašanja in si s tem pridobivali točke. Med kvizom nas je obiskal sodobni Prešern (Erik Kos), ki je imel moderna oblačila in je s seboj prinesel fige. Nekaj je povedal o sebi, no, o starem Prešernu. Ker se na koncu nismo mogli odločiti, kateri portret F. Prešerna je lepši, sta Kristina in Žan obema oddelkoma dala enako število točk. Za točke smo se potegovali tudi z vnaprej pripravljenim umetniškim nastopom.

 

Na koncu smo zmagali 7.b s 25 točkami proti 22. Ta dan nam je bil vsem zelo všeč in bi ga z veseljem ponovili.

kviz1kviz3kviz4kviz5

Sara J.

Maja

foto: Simon Zalar

 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost