Skoči na glavno vsebino

Knjiga, ki bi jo moral prebrati prav vsak fant in prav vsaka punca. Kdor kaj da nase in želi sebi in drugim, da bi bili v življenju srečni, mu nekaj ur branja ne bo odveč.

V Celju je leta 2010 izšla knjiga z naslovom 10 korakov do boljše samopodobe (priročnik za fante in punce) TO SEM JAZ. VERJAMEM VASE.

V knjigi je 10 ločenih poglavij. Vsako poglavje sestavljajo odgovori strokovnjakov na vprašanja otrok in mladostnikov, ki so jih poslali po e-pošti. Strokovnjaki so napisali tudi na najpogostejše teme strokovna spoznanja v preprostem, mladostnikom razumljivem jeziku. Bistvena sporočila so napisana v kratkih trditvah. Naprimer v 1. poglavju z naslovom Spoštujem se in se sprejemam beremo: ne primerjam se z drugimi v svojo škodo; zavedam se, da imam pravico do sreče; sprejemam se takšnega kot sem; sprejemam svoje telo, svoj zunanji videz …

Misliti dajo tudi sporočila: LEPO je biti prijatelj samemu sebi; LJUDJE, ki jim je pomemben samo zunanji videz, v resnici niso srečni.

Tudi oblikovana je tako privlačno, da je že samo zaradi tega vredna, da se znajde v tvojih rokah.

Nekja knjig je v šolski knjižnici, pa tudi šolska psihologinja ti jo bo z veseljem dala na ogled.

Res ti priporočam, da si knjigo ogledaš. To ni knjiga, ki jo lahko prebereš na hitro za lahko noč. Je pa knjiga, ki v bralcu pusti sled. Samo predlagam ti, lahko jo berete tudi v razredu ali pa jo uporabite za serijo zanimivih razrednih ur, ki jih pripravite kar sami. Dajmo, premaknimo se!

Za prvi okus pa klikni tukaj.

Bernarda

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost