Skoči na glavno vsebino

spremembeV mesecu kulture ste si mogoče omislili kaj zanimivega branja. Moja bralna spodbuda je mogoče prava izbira pred pomladjo, ko bodo zunaj žvrgoleli ptički, po trebuhu plesali metuljčki, po zraku pa bliskali srčki. Da le po redovalnicah ne bodo preveč kraljevale enice … 

Nejka Omahen: Spremembe, spremembe

 

Knjiga Spremembe, spremembe je nastala leta 2007 izpod peresa moje najljubše slovenske pisateljice Nejke Omahen. Knjige te pisateljice so odlično delo, v njih pa se vidi, da pisateljica zares uživa v njihovem pisanju.

Knjiga govori o Špeli, ki je že od vrtca zaljubljena v Davida, bratranca njene najboljše prijateljice. David pa ima na Špelino veliko žalost že punco! A Špela še vedno skrivoma sanjari o njem. Sanje ji uresniči prav Davidova punca Iva, ki je kot deklica izgubila svojo mamo. Špela začne skrivaj hoditi z Davidom, saj je prav zaradi nje pustil Ivo. Si morete misliti? Zaradi Špele, ki ni bila prav nič posebnega –vsaj tako je mislila sama- jo je zapustil! Medtem, ko se Špela ukvarja s svojo ljubeznijo, pa na svoj račun pride tudi njena najboljša prijateljica Sara, ki na vlaku spozna Klemena, ki je sicer leto mlajši od nje, a nor nanjo.

Zgodba se seveda srečno konča, da bi izvedeli še več podrobnosti, si preberite knjigo. Ne bo vam žal!

Anja

 

foto: www.emka.si

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost