Skoči na glavno vsebino

veliko srceBralnica

A bralnica? Saj ste nori?

Vabljeni v krog tistih, ki jim pripada svet.

Letos praznujemo 50-letnico bralne značke, zato se bomo vsak mesec oglasili s predstavitvijo naših bralnih izletov. Tokrat vas k zakladnici znanja vabiva Anja in Bernarda.

Nejka Omahen: Veliko srce

Ko Lara konča osnovno šolo se nepričakovano preseli k stricu Leonu in njegovi družini. Tam je nihče ne sprejme lepo, še manj pa upoštevajo njene želje. Šolanje je želela nadaljevati na srednji oblikovni šoli, stric pa jo je vpisal na gimnazijo, kamor so hodili vsi iz družine Majev. Najprej je mislila, da ji na šoli ne bo šlo prav dobro, a kmalu si je našla prijatelje in se celo zaljubila.

Nejka Omahen je začela pisati knjige že kot otrok, in sicer je v 1. razredu OŠ napisala zgodbo Mesojeda roža. Kmalu za tem je napisala še veliko uspešnih knjig, kot so Dež, Silvija, Življenje kot v filmu ter še veliko drugih. Kaj pa jih še tudi bo. ali veš, da Nejka živi v Šmartnem pri Litiji, samo čez hrib.

Anja

 

 

velike zelene oci

Jana Frey: Velike zelene oči

 

Knjigo Velike zelene oči sem začela brati zaradi priprave na letošnjo temo otroškega parlamenta. Knjigo je po resničnem dogodku zapisala pisateljica Jana Frey, slovenski prevod je delo Alenke Veler. Knjigo najdete na knjižnih policah z oznako M. Glavna junakinja Lena, 15-letna deklica, na dan, ko se prvič zaljubi in poljubi s fantom svojih sanj, doživi prometno nesrečo, v kateri popolnoma oslepi. Lena mora najprej svojo slepoto in z njo tudi drugačnost sprejeti sama. Kaj takrat naredijo prijatelji? Kateri prijatelji so pravi, je Lena spoznala v najhujši preizkušnji življenja. Vas zanima, kaj se je zgodilo s princem njenih sanj? Kako je Lena živela svoje nadaljnje življenje? Če si si rekel/-a ja, potem boš bral/-a. Vabljen na klepet, ko boš knjigo prebral, prebrala.

 

Bernarda

 

 

 

Viri: 

http://knjiznica.net/knjiga/foto/12233.gif

http://www2.arnes.si/~gzver/arhiv%202006/Peta%20stran/nika_koncut/lena.html

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost