Skoči na glavno vsebino

 ART IS THE NOT CEAP SEAT

Trgovina Art iz Ljubljane je letošnjo jesen organizirala natečaj pobarvajmo, predelajmo si kavbojke. Na tem natečaju so sodelovale tudi tri naše učenke, ki so prišle tudi v finale in so bile njihove stvaritve razstavljene tudi na razstavi v City parku. To so bile Anja Kos, Tjaša Kos in Lucija Žučko. 

 

POMAGAJMO!

OŠ Dravograd je v sodelovanju z Rdečim Križem v letošnjem šolskem letu razpisala natečaj Pomagajmo! Namen natečaja je bil otroke ozavestiti o medsebojni pomoči in solidarnosti. Na natečaj je prišlo preko 1800 likovnih izdelkov in naši učenki Lari Puc iz sedmega razreda se je uspelo uvrstiti med najboljša 4 likovna dela, tako da je bila povabljena 27.11.2010 na zaključno prireditev v Dravograd.

 

NOVOLETNI SEJEM

Na OŠ Jurija Vege Moravče že več kot desetletje vsako leto organiziramo novoletni sejem. Na tem sejmu je moč kupiti izdelke otrok. Izkupiček sejma je v celoti namenjen šolskemu skladu za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin. Posebnost letošnjega sejma je bil tudi srečelov. Pri tem nam je pomagalo kar nekaj sponzorjev. Med njimi Termit iz Moravč, Iskratel Kranj, Avto hiša in servis Vesel iz Češnjic, Tinex Šenčur. Vsem sponzorjem in tudi tistim , ki ste na sejem prišli iskrena hvala. Upam, da bomo sodelovali tudi v prihodnje in skupaj nekaj naredili za naše otroke.

 

OBLIKOVALSKA DELAVNICA

V ponedeljek, 6.12.2010  je na OŠ Jurija Vege v okviru inovacijskega projekta JAZ SEM UMETNIK! In projekta akademije za likovno umetnost oddelka za Arhitekturo OTROCI IN ARHITEKTURA potekala delavnica oblikovanja, kjer so lahko otroci od vrtca do devetega razreda oblikovali uporabne predmete in se preizkusili, kako je bili industrijski oblikovalec. Delavnico je vodila mag. Barbara Prinčič.

Po koncu delavnice so bili otroci prijetno utrujeni in zadovoljni, saj je nastalo veliko predmetov, ki jih bodo lahko uporabili doma ali pa v šoli.

 

NATEČAJ KO BOM VELIK BOM…

V okviru Čarobni dan v Arboretumu Volčji potok je potekal natečaj za otoke do 5. razreda. Z učenci, ki so sedaj v 4.a smo na koncu šolskega leta sodelovali na omenjenem natečaju. Vsa dela so lahko obiskovalci Arboretuma videli avgusta.  Učenci so dobili nagrado za posebne dosežke sponzorja JUB-a – barve za učilnico. Predstavnice organizatorja in sponzorja so učencem osebno prišle podeliti nagrado, ki je bilo v mesecu novembru v likovni učilnici.

 

LIKOVNI NATEČAJ SONČEK JE…

V okviru ČAROBNEGA DNE NA MARIBORSKEM POHORJU je potekal nagradni natečaj. Z učenci 3.a smo sodelovali in med 48 šolami in 30 vrtci dobili nagrado za posebne dosežke. Nagrado bodo učenci dobili v januarju.

 

Mentorica Inge Ivartnik

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost