Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, dijakinje in dijaki, počitnice so za vami. Za mnoge so bile vesele, spoznali ste mnogo prijateljev in doživeli veliko lepih trenutkov, ki se jih boste z veseljem spominjali skozi vse leto.

Prepričan sem, da ste v tem času mnogi spoznali, da je prijateljstvo lahko bolj trdno in odnos z vrstniki boljši, če je živ in neposreden, brez Facebooka in pošiljanja elektronskih sporočil. Ta izkušnja vam bo tudi dobra popotnica, pa končno tudi opozorilo, da so neposredni odnosi in pogled v oči bolj pristni, kot pa navezovanje virtualnih stikov.

Letos gre prvič v šolo 18.142 prvošolčkov, največ v zadnjih petih letih. Do njih moramo biti še posebej pozorni. Starejši, ki že imate to izkušnjo, jim boste pomagali, da bo njihov prvi šolski dan lep in da se ga bodo radi spominjali tudi kasneje. Še posebej bi zaprosil vse državljane, policijo in druge, da zagotovijo varno pot njim in vsem ostalim šolarjem, ki se včasih razposajeno in nepremišljeno zaženejo čez cesto.

Dragi starši, bodite pozorni do svojih otrok, spoštujte njihovo znanje in samostojnost, spodbujajte njihovo ustvarjalnost.

Drage vzgojiteljice in vzgojitelji, učiteljice in učitelji, veliko se lahko naučimo tudi od otrok. Dobro jim je prisluhniti in živeti skupaj z njihovimi mislimi in sporočili in z občutki skrbeti za razvoj njihovih talentov.

Državljanke, državljani. Poskrbimo, da bo prvi šolski dan lep, varen in prijeten, da bodo otroci začeli novo šolsko leto z optimizmom in zaupanjem vase.

Predsednik Republike Slovenije
Danilo Türk

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost