Skoči na glavno vsebino

1. dan

Učenci so dopoldan srečno prispeli v CŠOD Breženka. Po prvem dnevu aktivnosti sledi počitek. Več sledi …

V CŠOD Breženka so nas lepo sprejeli. Dom leži na brežini zaliva v Fiesi in ima krasen razgled. !. dan smo spoznali Dom in bližnjo okolico, zvečer pa smo se odpravili na nočni pohod z lučkami do Pirana. Dom nam nudi okusno hrano, strokovno pripravljene vsebine in aktivnosti ter mnogo zabave. Lep morski pozdrav pošiljamo v Moravče.

Sedmošolci

2. dan

Po jutranji telovadbi smo si privoščili okusen zajtrk in se podali na ogled kulturnih znamenitosti Pirana. Mogoče veste, kako je Piran dobil ime? Ko so Grki pluli mimo polotoka, kjer je današnji Piran, so tam videli ogenj, kar v grščini pomeni Pyros.Piran je izpeljanka iz te grške besede. Popoldan smo uspešno ulovili nekaj rib (jih izpustili nazaj v morje) in spoznali življenje na brežini zaliva v Fiesi. Ne manjka nam športnih in družabnih igre ter veselega druženja. 
Sedmošolci

3. dan

A je že 3. dan? 🙂 Danes smo dan preživeli na soncu. Dopoldan smo se podali na orientacijski izziv in pogledali skozi mikroskop. Ste vedeli, da sta v Fiesi jezera? SPoznali  eno večje in eno manjše. V domu imajo ustrezno opremo za izvajanje nordijske hoje, ki smo jo potrenirali ob čudoviti obali. Že vidno utrujeni se odpravljamo spaaaaaaat.
Sedmošolci

4. dan

Spoznali smo turistično bolj obiskane kraje na naši obali. Bernardin in Portorož v tem času nudita mir in ravno prave temperature za sprehode ter sprostitev. Med pohodom smo opazovali gojišča školjk Klapavic, katere so se kasnjeje znašle na naši mizi. Vrgli smo jih v lonec, otroci so naredili skoraj vse sami,. Probajte doma. Med delom na obali nas je obiskala znana slovenska igralka. Veste katera? Na fotografiji jo lahko prepoznate. Komaj smo čakali večerno zabavo. Migali smo po ritmih zabavne glasbe in se veselili zadnjega večera. Se vidimo kmalu.

Sedmošolci

 

(Skupno 3.355 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost