Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in obiskovalci spletnih strani!

Poletne počitnice se končujejo, priprave na šolo so v polnem teku.

Prvi šolski dan je četrtek, 1. september 2022.

Urniki razredov matične šole in podružnice za novo šolsko leto bodo v sredo 31. 8. 2022 dostopni na eAsistentu oz. preko povezave na šolski spletni strani – URNIKI. Tam lahko učenci vidite svoj urnik pod svojo ID-številko in pa urnik oddelka. Starši učencev 6. razredov boste o razporeditvi v oddelek obveščeni s strani razrednika.

Prvi šolski dan ne bo predur in vsi učenci od 2. do 9. razreda pričnete s prvo šolsko uro ob 8.20 s svojimi razredniki, nato z rednim poukom in z izvajanjem obveznih in neobveznih izbirnih predmetov in razširjenega programa, tudi pouka v oddelkih  podaljšanega bivanja.

S seboj prinesite šolske potrebščine po urniku, beležnico za zapis pomembnih informacij

in šolske copate. Preobujete se pred matičnim razredom, razpored učilnic bo na oglasni deski.

Zaradi gradnje šole se bo pouk športa izvajal v telovadnici vrtca in kulturnem domu. Oddelek 4.b bo lociran v občinskem sejnem prostoru nad knjižnico, kamor bodo učenci odhajali v spremstvu učiteljev iz matične šole. Prvi šolski dan (in vse ostale dni) se tudi učenci 4. b razreda zberejo na matični šoli. Tudi v preteklem šolskem letu smo v občinski sejni sobi izvedli celoletni pouk za oddelek.

Na šoli bo prilagojena razdelilna kuhinja in jedilnica. Potrebno se bo prilagajati razmeram, občasno bo prisoten manjši hrup zaradi rekonstrukcije šole.

Otroke opozorite na varnost v prometu in o previdnosti gibanja ob gradbišču, o tem bomo tudi v šoli veliko govorili.

UČENCI PODRUŽNICE VRHPOLJE, SPREJEM PRVOŠOLCEV NA PODRUŽNICI

Zbor za učence podružnice od 2. do 5. razreda  je ob 8.30 v prostorih podružnične šole. Sledi prihod prvošolcev ob 8.45 z nagovori ter s kratkim kulturnim programom na šolskem dvorišču podružnice. V primeru dežja bo sprejem potekal v podružnični telovadnici.

Učenci prinesejo s seboj šolske potrebščine po urniku za četrtek in copate ter beležnico za zapis pomembnih informacij. Prvošolci prinesejo s seboj šolsko torbo s potrebščinami, kot je bilo napisano na vabilu. Preobujejo se kot običajno.

SPREJEM PRVOŠOLCEV NA MATIČNI ŠOLI

Na matični šoli bo sprejem za prvošolce in njihove starše z nagovori in s kratkim kulturnim programom ob 9.30 za 1.b in ob 11.30 za 1.a. Prvošolci obeh razredov in njihovi starši se zberejo v telovadnici spodnjega vrtca. Nato bodo učenci nadaljevali z delom v učilnicah v šoli, za starše pa bo potekal roditeljski sestanek.

ŠOLSKI PREVOZI

Urnik šolskih prevozov je enak lanskoletnemu in objavljen na šolski spletni strani, prav tako bo objavljen na vratih šole. Šolske prevoze bodo izvajali Arriva d.o.o. in Gerčar prevozi d.o.o. Novi uporabniki Arrive boste prejeli karte najkasneje do konca septembra. Drugi uporabljate lanske karte, ki bodo posodobljene na daljavo. 

ŠOLSKA PREHRANA

Prvi šolski dan bomo učencem nudili šolsko prehrano: dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Za prihodnje boste starši prejeli v izpolnjevanje pogodbo o prehrani. Več informacij o prehrani si lahko preberete v zavihku prehrana na spletni strani šole.

Lepo vas pozdravljamo!

Preberite si dodatne informacije o začetku pouku:

·         ŠOLSKI PREVOZI

·         INFORMACIJE GLEDE ŠOLSKE PREHRANE V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost