Skoči na glavno vsebino

Naredili smo eko bralno značko in se odpeljali na izlet v Logarsko dolino. Po dobri uri vožnje smo se ustavili in se peš sprehodili do Repovega slapu. Repov slap je 25 m visoko slapišče z dvema vodnima kotanjama in slikovito naravno strugo potoka. Z nami so bili tudi učenci 5. razreda. Nato smo se po skrivnostnem gozdu sprehodili do Žagerskega mlina, ki je eden redkih še delujočih mlinov na vodni pogon. Star pa je preko 250 let. Tam smo pojedli malico, se malo poslikali ob mlinu.

Potem smo se ustavili v Eko vasici v Lučah. Ogledali smo si vasico, kjer so imeli čebelarji  ravno predstavitev čebelarstva.  20. maj je namreč svetovni dan čebel. Nato smo se sprehodili še ob Savinji, jo potipali in se po dobrih 20 minutah odpravili naprej.

Naša naslednja postaja je bil slap Rinka. Ustavili smo se ob izhodišču pod slapom, kjer smo se malo spočili. Sprehodili smo se po Logarski dolini in začutili veter ter kapljice, ki so pripadale 90 m visokem slapu Rinka. Po veličasten razgled smo šli še v Orlovo gnezdo.

Potem smo se peljali naprej in odšli na pot proti  Klemenčevi jami. Po 20 min hoje smo se usedli na skale in Mojiceja nam je povedala dve pravljici. Meni je bila ljubša tista o dveh sosedih, ki sta se skregala zaradi zlatega jabolka, na koncu sta oba odnehala in pustila jabolko na miru, saj je prijateljstvo pomembnejše od denarja.

Šli smo naprej in se ustavili ob Solčavski panoramski cesti, kjer smo opazovali razgled na Kamniško- Savinjske Alpe.

Naša zadnja točka je bil grad Vrbovec, ki stoji v Občini Nazarje, ob sotočju rek Drete in Savinje v Zgornji Savinjski dolini. Zdaj je v njem Muzej Vrbovec, muzej gozdarstva in lesarstva.

Za na konec smo šli še na pozno kosilo v picerijo. Devetošolci in učiteljici smo naročili pico, petošolci pa so si izbrali zelo raznoliko hrano. Ko smo pojedli smo opazili, da zraven restavracije igrajo hokej na rolarjih. Šli smo malo navijati vmes ko so ostali še jedli.

Po končanem čudovitem izletu smo se odpravili nazaj v Moravče, kjer so nas pričakali starši.

                                                                       Sara Brvar

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost