Skoči na glavno vsebino

Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe. V mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: tam, kjer vse lepo teče, hitreje in udobneje potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico. Manj hrupa pomeni tudi manj stresa. Manj delcev v zraku pomeni bolj zdrave posameznike in bolj zadovoljne skupnosti. Zaradi okolju prijaznih vozil, urejenih poti in sproščenih prebivalcev mesta niso samo privlačna, temveč tudi ekonomsko uspešnejša.

Vabljeni, da aktivno podprete Evropski teden mobilnosti, ki bo letos potekal med 16. in 22. septembrom, tudi s kolesarskimi aktivnostmi. Letošnji moto kampanje je »Potuj z manj hrupa, onesnaženja in gneče«, zato želimo skupaj z vami pomagati k osveščanju in okolju ter posamezniku prijaznejših oblikah transporta.

Spodbujamo vas, da čim pogosteje posežete po kolesu kot prevoznemu sredstvo, tako na poti v šolo/službo in nazaj kot tudi v prostem času.

Obveščamo vas tudi, da tudi letos sodelujemo v akciji Varno na kolesu in da bomo kmalu pričeli z zbiranjem kolesarskih kilometrov.

Upamo, da se nas s čim pogostejšim kolesarjenjem podprete.

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost