Naj kapljica postane potok in ta naj steče v reko pa reka naj se v morje zlije …

Kot že nekaj let zapored so se tudi letos v Moravčah predstavili zbori OŠ Jurija Vege na tradicionalnem koncertu, ki pa tokrat zaradi slabe vremenske napovedi ni bil organiziran na gradu Tuštanj kot že vrsto let. Se je pa zato ubrano petje in muziciranje razlegalo znotraj moravškega kulturnega doma, čemur so sledili bučni aplavzi, tako nastopajočim kot nagrajencem 23. Ex tempora ter njihovim mentorjem.

Prireditev sta vodila mlada napovedovalca Nika Bizilj in Nik Udovič. Najprej so na oder stopili najmlajši pevci, sami prvošolci, ki so zapeli nekaj prav zabavno-hudomušnih pesmi pod vodstvom zborovodkinje Barbare Fale ter ob spremljavi pianista Blaža Pirnata. Ubrano petje se je nadaljevalo z nastopom otroškega pevskega zbora Mali kos pod vodstvom zborovodkinje Mojce Malovrh in ob spremljavi pianista Dominika Štefana.

Sledila je podelitev nagrad na že 23. Ex temporu. Ob tej priložnosti je učiteljica Inge Ivartnik, ki ga je tudi vodila, povabila vse prisotne na razstavo likovnih del, ki se je nahajala v preddverju kulturnega doma na temo Jame in gradovi. Mladi so ustvarjali na Gorjuši in v okolici gradu Krumperk.

Večer se je nadaljeval tako kot se je začel, s pesmijo. Otroški pevski zbor POŠ Vrhpolje Pojoče čebelice z zborovodkinjo Barbaro je svoje prepevanje obogatil z mlado flavtistko Julijo Puc, ki se je pridružila Blažu Pirnatu, kateremu so prsti veselo preigravali črno-bele tipke klavirja. Zadnjo noto pa je dodal mladinski pevski zbor Muc-art z zborovodkinjo Mojco. Mladi pevci so svoje muziciranje nadgradili s spremljavo na Orffova glasbila ob spremljavi pianista Dominika. Bil je lep glasbeni večer.

… in morje naj ljubezen vlije v naša mlada srca.

Andreja Vavpetič

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)