T]EDEN OTROKA NA POŠ VRHPOLJE

Letošnji Teden otroka je potekal od 1. do 7. oktobra. Osrednja tema je bila kvalitetno preživljanje prostega časa. V teden nas je popeljala učenka Julija, ko je začetek Tedna otroka suvereno oznanila po šolskem radiu.

V tem tednu smo pred, med in po pouku našli trenutke za družabne igre od doma, skupaj smo oživljali že pozabljene stare igre, kot so Ali je kaj trden vaš most, Ristanc in še marsikatera druga. Učenci so izdelovali družabne igre ter glasbila iz odpadnega papirja in jih tudi preizkusili. Glavna domača naloga za vse učence v tem tednu je bila kvalitetno preživljanje časa s starši, sorojenci, vrstniki, ostale domače naloge smo za kak dan ali dva črtali iz naših šolskih obveznosti. Po razredih smo že v ponedeljek žrebali skrivne prijatelje, katerim smo čez cel teden posvečali svoj čas, zanje izdelovali drobna presenečenja in jih šele v petek ob zaključku pouka razkrili. Šolski teden smo zaključili z narobe dnevom, ko smo se tako učenci ko zaposleni malo pohecali med sabo in ustvarili sproščeno, prijetno vzdušje.

Nagovorili pa smo tudi starše, naj s svojimi otroki preživijo več časa, naj se skupaj podajo na sprehod, kaj spečejo, odigrajo partijo šaha ali košarkarski dvoboj. Skratka, naj se skupaj tudi »prostočasijo« in v svoje domove kdaj pa kdaj spustijo tudi dolgčas.

Učitelji POŠ

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)